Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1400 potpisa potpore

Grbin predao kandidaturu za predsjednika SDP-a, rekao što misli o drugim kandidatima

Zagreb: Peđa Grbin o svojoj kandidaturi za predsjednika SDP-a
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/6
21.08.2020.
u 12:28

Poraz moramo iskoristiti kao odskočnu dasku za stvaranje bolje stranke, koja će pomoći u kreiranju bolje Hrvatske, ustvrdio je

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin potvrdio je u petak da je predao kandidaturu za tu dužnost uz gotovo 1400 potpisa potpore SDP-ovih članova s pravom glasa i najavio da slijedi kampanja za unutarstranačke izbore i izgradnja novog i boljeg SDP-a.

SDP je na parlamentarnim izborima doživio velik poraz, ali iz njega moramo izvući pouke i shvatiti što smo pogrešno radili da to ispravimo, poručio je Grbin u izjavi novinarima ispred sjedišta stranke.

Poraz moramo iskoristiti kao odskočnu dasku za stvaranje bolje stranke, koja će pomoći u kreiranju bolje Hrvatske, ustvrdio je.

Upitan o drugim kandidatima, Grbin je rekao da je Mirela Ahmetović odlična načelnica Omišlja, a Željko Kolar odličan krapinsko-zagorski župan te ih vidi kao ozbiljne političare i SDP-ovce koji će nakon unutarstranačkih izbora biti dio njegova tima s kojima će graditi novi i bolji SDP. No, više kandidata ne znači da će biti drugog kruga, smatra Grbin.

Zagreb: Peđa Grbin o svojoj kandidaturi za predsjednika SDP-a
1/6

Potvrdio je da postoji problem sa stranačkim članarinama i članstvom. Članarine su dio problema jer od 33.000 članova samo njih 6000 redovito ili relativno redovito plaća članarinu, kazao je Grbin ocijenivši kako je to rezultat razočaranja djelovanjem SDP-a, ali i toga što tri godine članstvu nije dostavljeno izvješće o uplatama i dugu stranke.

Izborni proces nema legitimitet bez većine članstva

Apelirao sam na Predsjedništvu, što je i urodilo plodom, pa se broj redovitih uplatitelja članarine povećao na oko 12.000 i nadam se da će ih biti više, rekao je Grbin.

Ocijenio je kako izborni proces nema legitimitet ako u njemu ne mogu sudjelovati svi ili barem pretežiti dio članstva SDP-a, jer nema smisla da odluku donosi šestina članstva.

Govoreći o malverzacijama u stranci, napomenuo je kako je više od 50 posto članova plaćalo članarinu od jedne kune jer su navodno bili nezaposleni, a poslije se ispostavilo da su bili zaposleni.

"To ćemo morati ispraviti, potrebna je revizija evidencije članstva da spriječimo malverzacije, jer odakle nam inače pravo da ukazujemo na malverzacije u društvu. Prvo ćemo počistiti svoj prag, a onda i Hrvatsku", istaknuo je Grbin.

Upitan o bivšem šefu SDP-a Davoru Bernardiću, koji se nakon teškog izbornog poraza zabavlja u Gardalandu, i kakva je to poruka članstvu, Grbin je odgovorio kako tome što je rečeno nema što dodati.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
12:54 21.08.2020.

relativno mlade osobe jos uvijek vjeruju u ...internacionalu....a svom vlastitom narodu horvatskom ne vjeruju....zasto se ne preimenuju u hsds..hrvatska socijaldemokratska stranka ...za pocetak

Avatar film
film
13:33 21.08.2020.

stara hrvatska poslovica veli,ne vjeruj čovjeku koji se zove peđa...

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
13:07 21.08.2020.

Pedza kaze: dozivjeli smo veliki poraz na izborima i u jednom dahu sada idemo u NOVE pobjede. Kad je bila posljednja pobjeda???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije