Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROBAROMETAR

Građani sve nezadovoljniji političarima: Rejting pada i trenutno najpopularnijoj predsjednici

Crobarometar
Foto: Crobarometar/Nova TV
1/5
25.12.2016.
u 19:45

Predsjednica je nazovimo to „najpopularnija“ u Hrvatskoj, ali njezin prethodnik Ivo Josipović u istom razdoblju mandata, odnosno u prosincu 2011., ipak je bio bolji

Političari na kraju 2017. godine ne mogu biti zadovoljni. Sve su manje popularni među građanima, a to pokazuje redovito istraživanje Crobarometra koje donosi Dnevnik Nove TV.

I predsjednica, premijer i predsjednik Hrvatskog sabora u ovom mjesecu počeli su gubiti potporu, ali predsjednica među građanima i dalje ima najviše onih koji o njoj imaju pozitivan dojam, njih 61 posto. Negativan dojam o predsjednici ima 32 posto ispitanika.

Premijer Plenković godinu završava s činjenicom da o njemu 56 posto građana ima pozitivan dojam, a negativan njih 31. 

O Boži Petrovu 48 posto građana ima negativan dojam, a pozitivan dojam ima njih 41 posto. Davor Bernardić kao šef oporbe prvi je put testiran među biračima i o njemu građani imaju podijeljeno mišljenje. 38 posto tako ima negativan dojam, a 37 posto pozitivan.

Premijer Plenković može računati na 56 posto građana koji o njemu imaju pozitivan dojam, au istom vremenu, veljači 2012. o Zoranu Milanoviću pozitivan dojam imalo je 48 posto građana, a u veljači 2008. o Ivi Sanaderu njih 39 posto.

Predsjednica je nazovimo to „najpopularnija“ u Hrvatskoj, ali njezin prethodnik Ivo Josipović u istom razdoblju mandata, odnosno u prosincu 2011., ipak je bio bolji. O njemu je pozitivan dojam imalo 80 posto birača.

Većina građana, njih 54 posto, daje podršku radu predsjednice, a njih 34 posto ne odobrava ga dok njih 12 posto ne zna. Predsjednica tako može biti djelomično zadovoljna jer podrška njenih birača već treći mjesec zaredom pada.

>> HDZ prvi iako su građani podijeljeni oko vladine politike, SDP u slobodnom padu

Komentara 67

BU
Burger
19:53 25.12.2016.

Imao je Josipovic i 110% popularnosti ko i njegov idol Tito pa vidimo ko je sad na Pantovčaku

Avatar TAJSAM
TAJSAM
21:07 25.12.2016.

Ma to su laži novinara koji živi za jugoslaviju sa svojim prijateljem Josipovićem. Laž koju treba provjeriti i istjerati te lažove na ulicu. Kad su mogli Jurića sa Z1 istjerati kao Hrvata a bez nekih krivnje ove treba baciti preko Dunava zbog ovakvih laži. Pozdrav dobrim ljudima

MO
mobitel20
20:02 25.12.2016.

Predsjednica Kolinda je ponos Hrvata , uzas jugonacionalista i iritirajuca za anarhiste. Da su izbori, pobijedila bi u prvom krugu, unatoc nesmiljenoj antikampanji protiv nje...Zna hrvatski narod to...Zna i vidi ! Pa glasuje kako hoce...primjera je jaako mnogo. Anarholiberalni ii jugonacionalisticki aktivisti po medijima(tzv."novinari") jesu mocni, ali ne mogu pobijediti narod !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije