Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ovo su rejtinzi stranaka nakon izbora: HDZ daleko ispred SDP-a!

HDZ listopad završava ili bolje reći počinje na vlasti s potporom od 35,3 posto birača. Daleko iza njih je SDP koji trenutačno, osim što bira novog predsjednika, uživa potporu od 25,4 posto birača
25. listopada 2016. u 19:42 57 komentara 9330 prikaza
plenković dalić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

HDZ listopad završava ili bolje reći počinje na vlasti s potporom od 35,3 posto birača. Daleko iza njih je SDP koji trenutačno osim što bira novog predsjednika, uživa potporu od 25,4 posto birača. 

Pokazalo je to istraživanje CROBAROMETAR Dnevnika Nove TV. Istraživanje je provedeno od 1. od 18. listopada na 977 punoljetnih građana. Maksimalna pogreška uzorka iznosi 3,3 posto. 

MOST nezavisnih lista je trenutačno s potporom od 9,9 posto, Živi zid uživa potporu od 5,1, a Stranka rada i solidarnosti Bandić Milan 365 mjesec završava s potporom od 4,1 posto ispitanika.  HNS ima potporu od 2,9 posto, a IDS od 2,6 posto. Stranka Pametno listopad je završila s potporom od 2,4 posto, a HSU s 2,2 posto.

Ostale su stranke ispod 2 posto, pa je tako HSS na 1,4, HDSSB na 0,9, Promijenimo Hrvatsku na 0,3, a HSLS na 0,1. Za neku drugu stranku glasalo bi 1,5 posto birača dok je neodlučnih 5,8 posto ispitanika.

Rad predsjednice

Rad predsjednice odobrava većina građana ili njih 59 posto, a ne odobrava 31 posto. Ne zna njih 10 posto.

Rad predsjednice odobrava 91 posto birača HDZ-a, a ne odobrava 59 posto birača SDP-a. Predsjednica ima potporu i među 73 posto birača Mosta, ali i 63 posto birača Živog zida.

Popularnost političara

Kolinda Grabar-Kitarović ostavlja pozitivan dojam kod 65 posto ispitanika, a negativan kod 29 posto njih. Andrej Plenković pozitivan dojam ostavlja kod 63 posto, negativan kod 24 posto ispitanika.

Nakon toga ide cijeli niz ostalih i na začelju s prevladavajućim negativnim dojmom su Božo Petrov 46 posto, iako kod 45 posto ljudi ima pozitivan dojam i Zoran Milanović kojeg simpatizira tek 30 posto ispitanika, a negativnu ocjenu mu daje čak 64 posto ispitanika.

>>Tko je popularniji: Zoran Milanović ili Andrej Plenković?

UMO Neuroscience
Neurofeedback
Zašto se sve više roditelja odlučuje za UMO igraonicu i što je to neurofeedback?

A1 izdvaja za Vas

 • darkohorva:

  HDZ je prije samo mjesec i pol dobio na izborima 36,2% tako da u ovoj anketi nema ništa čudno.

 • Avatar opasnalisica
  opasnalisica:

  A gdje je Zoran?

 • marcel.kocan:

  Mislim da bi i Kim Jong Un volio imati takve medije kakve ima Plenković. Popularniji je od druga Tite. "Druže Andrej mi ti se kunemo Da s europskog puta ne skrenemo Druže Andrej ljubičice bijela Tebe voli amerika cijela"