Naslovnica Vijesti Svijet

Grabar-Kitarović: promicanje mira i stabilnosti u Afganistanu jedan od stupova hrvatske politike

Strane snage povući će se iz Afganistana kada se uspostavi dovoljna razina sigurnosti i stabilnosti te kada će ih moći kontrolirati sam Afganistan
26. kolovoza 2018. u 16:01 18 komentara 1393 prikaza
Foto: Ured predsjednice
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u Kabulu s afganistanskim kolegom Ašrafom Ganijem te s glavnim izvršnim dužnosnikom Abdulahom Abdulahom koji su je upoznali s trenutnom političkom i sigurnosnom situacijom u zemlji. 

Kolinda Grabar Kitarović u Afganistanu SLUŽBENI POSJET Grabar-Kitarović: civilno društvo nužno za promjene u Afganistanu

Grabar-Kitarović, koja je višednevnom posjetu Afganistanu, trećem u svome predsjedničkom mandatu, ocijenila je da je u toj zemlji ostvaren napredak u ekonomskom i društvenom području.

Sigurnosno stanje nije dobro te nastupa vrlo interesantno razdoblje, ne samo za budućnost Afganistana nego i za budućnost misije NATO-a "Odlučna potpora", rekla je. 

 | Autor : Ured predsjednice Foto: Ured predsjednice

"Idemo ususret parlamentarnim izborima pa onda predsjedničkim izborima, bit će pozicioniranja, ne samo na političkoj nego i na vojno-sigurnosnoj sceni", kazala je predsjednica Grabar-Kitarović nakon sastanka.

Prilikom susreta razgovaralo se i o suradnji Afganistana s međunarodnim snagama, a predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako je Hrvatska prisutna u Afganistanu već petnaest godina, prvo kroz borbenu misiju NATO-a ISAF, a sada sudjelovanjem u neborbenoj operaciji "Odlučna potpora" početoj u siječnju 2015. 

IZBORNIK MALDIVA Hrvat dobio posao iz snova: Živio sam u ratnoj zoni i zavolio Afganistance

Dodala je da će se strane snage povući iz Afganistana kada se uspostavi dovoljna razina sigurnosti i stabilnosti te kada će ih moći kontrolirati sam Afganistan, odnosno njihove vlastite sigurnosne snage.

Predsjednica je naglasila kako je promicanje mira i stabilnosti u Afganistanu jedan od stupova hrvatske politike u Aziji, dodaje se i priopćenju.

>> Pronađeno rješenje? Uljanik Grupa: Razrađuje se mogući model za isplatu plaće


1 / 4
Prosvjed Uljanik
Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Predsjednica je zena iz 21 stoljeca, moderna, pametna, domoljub! Postali smo pozitivno popularni u svijetu od kad nas ona prezentira , dva crvena predhodnika pokusali nas vratiti u kameno doba gdje oni pripadaju. Naravno trn je u oku picoustoj pasmi ... prikaži još! , vidi se po rijetko glupim komentarima.

 • Avatar ogorčen
  ogorčen:

  zašto pokriva glavu? To nije u skladu s našom tradicijom

 • zimerman:

  Nemojte skidati iskrene komentare , mi smo se borili za slobodnu Hrvatsku u kojoj ce sloboda govora da ima svoje mjesto