Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treći put u Afganistanu

Grabar-Kitarović: promicanje mira i stabilnosti u Afganistanu jedan od stupova hrvatske politike

Foto: Ured predsjednice
1/2
26.08.2018.
u 16:01

Strane snage povući će se iz Afganistana kada se uspostavi dovoljna razina sigurnosti i stabilnosti te kada će ih moći kontrolirati sam Afganistan

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u Kabulu s afganistanskim kolegom Ašrafom Ganijem te s glavnim izvršnim dužnosnikom Abdulahom Abdulahom koji su je upoznali s trenutnom političkom i sigurnosnom situacijom u zemlji. 

Grabar-Kitarović, koja je višednevnom posjetu Afganistanu, trećem u svome predsjedničkom mandatu, ocijenila je da je u toj zemlji ostvaren napredak u ekonomskom i društvenom području.

Sigurnosno stanje nije dobro te nastupa vrlo interesantno razdoblje, ne samo za budućnost Afganistana nego i za budućnost misije NATO-a "Odlučna potpora", rekla je. 

Foto: Ured predsjednice

"Idemo ususret parlamentarnim izborima pa onda predsjedničkim izborima, bit će pozicioniranja, ne samo na političkoj nego i na vojno-sigurnosnoj sceni", kazala je predsjednica Grabar-Kitarović nakon sastanka.

Prilikom susreta razgovaralo se i o suradnji Afganistana s međunarodnim snagama, a predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako je Hrvatska prisutna u Afganistanu već petnaest godina, prvo kroz borbenu misiju NATO-a ISAF, a sada sudjelovanjem u neborbenoj operaciji "Odlučna potpora" početoj u siječnju 2015. 

Dodala je da će se strane snage povući iz Afganistana kada se uspostavi dovoljna razina sigurnosti i stabilnosti te kada će ih moći kontrolirati sam Afganistan, odnosno njihove vlastite sigurnosne snage.

Predsjednica je naglasila kako je promicanje mira i stabilnosti u Afganistanu jedan od stupova hrvatske politike u Aziji, dodaje se i priopćenju.

>> Pronađeno rješenje? Uljanik Grupa: Razrađuje se mogući model za isplatu plaće


1/4

Komentara 18

ZI
zimerman
07:05 27.08.2018.

Nemojte skidati iskrene komentare , mi smo se borili za slobodnu Hrvatsku u kojoj ce sloboda govora da ima svoje mjesto

Avatar Grunf
Grunf
17:08 26.08.2018.

zašto pokriva glavu? To nije u skladu s našom tradicijom

Avatar poljicanin
poljicanin
16:17 26.08.2018.

Svjetski totalno nebitna osoba želi silom postati bitna,smiješan cirkus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije