Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grabar-Kitarović: Položaj Hrvata u BiH bit će jedan od stupova kampanje

Za vrijeme susreta u središnjici HDZ-a BiH Kolinda Grabar-Kitarović potpisala je i Čovićev plakat za izbore
16. rujna 2014. u 20:02 51 komentara 3407 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović s Draganom Čovićem
Foto: hercegovina.info
Pogledajte galeriju 1/2

HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je i pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, susrela se danas s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Draganom Čovićem i tom je prigodom podržala njegovu kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Za vrijeme susreta u središnjici HDZ-a BiH potpisala je i Čovićev plakat za izbore. Istaknula je da se u svome radu zauzima za popravljanje položaja Hrvata u BiH, što je jedna od okosnica i njezine predsjedničke kampanje za izbore koji će se u Hrvatskoj održati krajem godine.

S razlogom

– Ja sam s razlogom danas u Mostaru. Danas smo bili i u posjetu obitelji Čilić, ali smo htjeli iskoristiti prigodu kako bi vidjeli što je novo i porazgovarati s dr. Draganom Čovićem o statusu Hrvata u BiH jer moram reći, sto se tiče mene i moje predsjedničke kampanje, položaj hrvatskog naroda u BiH i budućnost Bosne i Hercegovine bit će jedna od okosnica – rekla je kandidatkinja za predsjednika Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Čović je, pak, rekao da su razmijenili stajališta o zbivanjima u regiji. – Informirali smo se o stanju u regiji s obzirom na to da je Grabar-Kitarović na izvorištu informacija kada je u pitanju NATO savez i ono što nas vezuje ovdje, područje jugoistoka Europe i BiH. Informirao sam se o onome što Grabar-Kitarović planira raditi s obzirom na to da je prezentirala svoju poziciju kada su u pitanju predsjednički izbori u Hrvatskoj.

Mostar i Široki Brijeg

Ja sam je upoznao s našom izbornom kampanjom i sa svime što mi radimo te smo dogovorili neke buduće korake, dodao je Čović. Kolinda Grabar-Kitarović tijekom dana posjetila je te razgovarala s franjevcima u franjevačkom samostanu u Mostaru i Širokom Brijegu koji su je upoznali s bogatom povijesti i značenjem ovih institucija.

>> 'S Pantovčaka sam primila dosta udaraca ispod pojasa'

>> Prvi puta u kampanji susreli se Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar bosanac1951
  bosanac1951:

  Grabar-Kitarović: Položaj Hrvata u BiH bit će jedan od stupova predsjedničke kampanje....Tako i treba Kolinda...No, ne samo u B i H nego i u drugim zemljama gdje žive hrvati....Poradi na tome...

 • novo vriijeme:

  Grabar stvarno dobro vodi kapanju, odmjereno, argumentirano, sa jasnim ciljevima, bez bezveznog iskakanja iz paštete, točno zna što građane zanima. Naravno tko je kakav može se doznati tek nakon što sjedne na fotelju ali do sada ide vrlo dobro. Članstva ... prikaži još!a u svjetskim asocijacijama ? Mogu biti korisna ako je moralna i štetna ako nije. Štetu iste asocijacije mogu nanijeti Hrvatskoj i ako imamo političara koji nije član ali je ulizica, grabežljivac i izdajnik.

 • Deleted user:

  nemoj zaoraviti ni ni nas u hrvatskoj i nam je teško