Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snizili cijene

Gotovo pet puta jeftiniji prijevoz osnivnoškolaca i umirovljenika u Osijek

javni prijevoz osijek
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
25.08.2015.
u 11:57

Osnovci iz Čepina prijevoz će tako plaćati 100 kuna umjesto dosadašnjih 499, a iz Bijelog Brda će se voziti za 110, dok su dosad izdvajali 530 kuna

Umjesto za 450 kuna, učenici iz Livane u susjedni će se Osijek voziti za samo 80 kuna na mjesec, počevši od 1. rujna. Umirovljenici će, pak, putovati za 150 kuna mjesečno. Gradski prijevoz putnika snizio je, naime, cijene umirovljeničkih te učeničkih karata za osnovnoškolce na županijskim linijama, odnosno iz Livane, Čepina i Bijelog Brda. Izašlo se tako na ruku đacima koji imaju izvannastavne aktivnosti u gradu, a plod je to suradnje GPP-a i Općina.

Osnovci iz Čepina prijevoz će tako plaćati 100 kuna umjesto dosadašnjih 499, a iz Bijelog Brda će se voziti za 110, dok su dosad izdvajali 530 kuna. Mještani „treće dobi“ vozit će se za 160 kuna iz Čepina te 170 iz Bijelog Brda.

Besplatno će, pak, u autobuse ulaziti darovatelji krvi iz ova tri mjesta koji su se na taj humani potez odlučili 50 i više puta, što je uvjet za muškarce, te najmanje 35 puta za žene.

- Što se tiče učenika i studenata koji imaju pravo na sufinancirani prijevoz, još ne možemo objaviti detalje o njegovom ostvarivanju jer Vlada RH još nije izdala službene upute. Omogućit ćemo, stoga, učenicima da na miru i bez stresa započnu novu školsku godinu tako što ćemo ih od 1. do 14. rujna besplatno prevoziti svim vozilima i na svim linijama bez nadopunjene učeničke kartice za rujan – izvijestili su iz GPP-a.

>> Osječani prvi u RH javni prijevoz mogu platiti NFC tehnologijom

Komentara 2

BA
balic
12:08 25.08.2015.

Da i sta tko ima protiv da se najslabija populacija,osnovnoskolci i umirovljenici vozi jeftinije?!

KA
kajinx
20:45 25.08.2015.

osnivnoškolaca !!! Na kojem jeziku je ovo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije