Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAĐA U OTVORENOM

Glavašević: Vi niste ostali bez svega kao što sam ja. Hebrang: Nije vam mjesto u hrvatskoj politici

Bojan Glavašević i Andrija Hebrang
Foto: screenshot HRT
1/3
31.01.2017.
u 00:01

Sinčić je u emisiji, između ostalog, potvrdio da će Ivan Pernar biti njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba

Večerašnju emisiju HRT-a Otvoreno, u kojoj je glavna tema bila populizam u politici, obilježila je svađa SDP-ova zastupnika Bojana Glavaševića i bivšeg HDZ-ova potpredsjednika Vlade Andrije Hebranga.

– Država koja želi imati dostojanstvo mora držati do sebe. Mi ne držimo do sebe, sve elemente državnosti srozali smo na minimum. Ili što kaže moj idol Donald Trump, kakva ti je to država bez granica? – rekao je Hebrang, a na pitanje voditelja nije li mu idol Franjo Tuđman, Hebrang je objasnio da mu je Trump idol među živima, što su drugi gosti u emisiji dočekali smijehom. Hebrangu su, dok je govorio o gubitku granica ulaskom u EU, u riječ upali Glavašević i zastupnik živog zida Ivan Vilibor Sinčić, na što je Hebrang rekao da je to stvar kućnog odgoja i bontona te da je za njih "već kasno".

Hebrang je, govoreći o ponašanju zastupnika Živog zida Ivana Pernara u Saboru, rekao da je strašno što se u Saboru može vidjeti čovjeka u trapericama i tenisicama, da se ne sluša predsjedavajućega, a Glavašević je uzvratio da su mase bijesne upravo zato što Hebranga više vrijeđaju Pernarove tenisice nego to koliko je ljudi pod ovrhom ili jedva preživljava.

– Mladi gospodin ništa ne razumije, to sam i očekivao od njega. Ne smetaju me samo tenisice. Smeta me, recimo, i snimka na kojoj vi vrijeđate, s vašim Fredom Matićem, hrvatske branitelje na službenom kolegiju Ministarstva, gdje vrijeđate umiruće i mrtve borce HVO-a, to me smeta. A tenisice oblačite zato što ne poštujete institucije u koje dolazite – rekao je Hebrang.

– Ja sam u ratu u masovnim grobnicama izgubio oca, djeda, a za baku još uvijek ne znam. Fred Matić devet mjeseci robijao je za ovu zemlju, ubijao je tenkove na Trpinjskoj cesti, vi nemate pojma što znači nositi se s takvim gubicima u životu, vi niste ostali bez svega kao što sam ja – rekao je Glavašević.

– Ma nemojte mi pričati. Dajte mu par knjiga da ih pročita prije nego što nastupi – nasmijao se Hebrang, očito se referirajući na sudbinu svog oca koji je zatvoren i stradao u ranim godinama SFRJ pod okolnostima koje još uvijek nisu do kraja razjašnjene. 

Glavašević mu je dodao da je crni humor legitiman način da se nosi s nekim stvarima te da ne vrijeđa nikoga.

Beskrupulozan mladi gospodin Glavašević pokazuje da mu doista nije mjesto u hrvatskoj politici. Ovako kopati po ranama bez ikakvog znanja i temelja, to je sramotno – odgovorio mu je Hebrang.

Sinčić je u emisiji, između ostalog, potvrdio da će Ivan Pernar biti njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba. Komentirajući Pernarove obilaske škola stao je u njegovu obranu rekavši da se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović slikala s vrtićkom djecom.

– Svatko od nas ima svoj stil. Kolega Pernar nikad ne dolazi bez poziva, dobivamo stotine poziva i od učitelja, i od učenika – rekao je Sinčić, no ako je Pernar ušao bez odobrenja, smatra da to nije trebao učiniti.

Hebrang je rekao da je predsjednica bila službeno pozvana, a poručio je i da Živi zid dosad nije dao rezultate.

Glavašević je rekao da je SDP dio problema te da su sve stranke koje su bile na vlasti jednako odgovorne jer nisu dubinski riješile problem.

– I to je ovo o čemu govori Živi zid – rekao je Glavašević.

Komentara 42

NO
Norway
12:43 31.01.2017.

Bravo g. Hebrang,podrška

IV
ivan3
13:15 31.01.2017.

lnteresira me koliko je Glavasevic skupa sa Maticem prebacio mrtvi iz jedna grobnice u drugu.

Avatar Vrag Vražji
Vrag Vražji
10:07 31.01.2017.

Pernar bi mogao biti odličan gradonačelnik. Državnik novog kova, korumpiran, pokvaren i prije svega mlad i lajav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije