Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na prijavu

Glavaš: Od istine ne odustajem ni pod cijenu nove političke presude

\'17.03.2011., Zenica - General Branimir Glavas koji sluzi kaznu za ratni zlocin u KPD Zenica. Photo: Anto Magzan/PIXSELL\'
Anto Magzan/PIXSELL
18.05.2012.
u 14:37

Nastavit ću s borbom razotkrivanja lažnog zaštićenog svjedoka 06, poručio je zatvoreni B. Glavaš

– Pod cijenu daljnjeg sudskog progona te još jedne politički osuđujuće presude, neću stati u dokazivanju istine, a nikakve kaznene prijave neće me u tome zastrašiti. Nastavit ću s borbom razotkrivanja lažnog zaštićenog svjedoka 06 u politički motiviranom i montiranom procesu – poručio je danas Branimir Glavaš preko Dinka Burića na konferenciji za novinare HDSSB-a, odgovarajući tako na kaznenu prijavu koju je Inicijativa mladih za ljudska prava podnijela protiv njega zbog otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka.

– I ova kaznena prijava potvrđuje Glavaševe tvrdnje. Informacija o prijavi objavljena je dan nakon završne rasprave na suđenju Gotovini i Markaču u Haagu jer je toj udruzi bilo važno da izbalansira zločin i još jednom provocira hrvatsku javnost – reagirao je šef HDSSB-a Vladimir Šišljagić naglašavajući da ime zaštićenog svjedoka stoji na Glavaševoj web-stranici od 2006. godine.

Inicijativa mladih za njega je "ljevičarska udruga provokatora i ekspozitura protuhrvatskih snaga i jedna od mnogobrojnih agentura specijalne namjene u funkciji kriminalizacije Domovinskog rata, njegovih branitelja, generala i heroja ". Kako je dodao D. Burić, Glavaš nije otkrio identitet zaštićenog svjedoka nego javno otkrio počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza i lažnog svjedočenja, za što je DORH trebao pokrenuti kazneni postupak protiv lažnog zaštićenog svjedoka.

– Njegova su dva svjedočenja u potpunosti različita – tvrdi Burić.

Inicijativa mladih za ljudska prava, podsjetio je Šišljagić utemeljena je 2003. u Srbiji, a uoči prošlogodišnjih izbora tražila je zabranu rada sedam političkih stranaka, među kojima i HDSSB-a.

– Smetalo im je što ne dopuštamo da se Oluja naziva udruženim zločinačkim pothvatom, da se kriminalizira Domovinski rat te da se politički i vojni vrh tretira ratnim zločincima.Tzv. humanitarna udruga nije podnijela ni jednu prijavu ili barem priopćenje vezano uz nesankcionirane stravičnih srpskih zločina nad Hrvatima. Nije se sjetila zločinaca koji su silovali Hrvatice u Vukovaru, a koji i danas mirno šeću pored svojih žrtava, zločina u Pakracu i ubojstva dr. Ivana Šretera, podnijeti prijavu protiv Ratka Mladića, a na kraj pameti nije im ni 1200 ubijenih Hrvata u Osijeku. Nisu se sjetili ni podnijeti prijave protiv Boljkovca, Manolića i Mesića za istrage ratnih zločina – zaključio je Šišljagić.

Komentara 7

BE
ben12
15:09 18.05.2012.

Do kada HDSSB misli s Glavašem nastupati kao s moralnom vertikalom ? Djeličak lustracije za na naše \"uvažene\" uglednike koji se guraju u vrh politike jako bi dobro došao pa da se ovo društvo konačno otrijezni . Dal li namm je zaista budučnost u ovakovoj politici ?

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:24 18.05.2012.

Svima ovim nedemokratskim udrugama,koje nisu niodkoga izabrane,treba oduzeti priznanje i oduzeti svaku financijenu drzavnu potporu.Imaju vise reci nego devedeset devet posto ostalog stanovnistva.Kakva je to demokratija.

AN
ankicascreiber
14:57 18.05.2012.

Glavaš treba odgovarati gdje je nestalo 44 milijona eura prije prodaje Slavonske banke. To je samo dio posljeratnog kriminala koji je Glavaš kontrolirao. Glavaš sigurno neće ići van iz zatvora. Za par godina slijedi ga suđenje za privredni kriminal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije