Naslovnica Vijesti Hrvatska

'GIIPUJA', glazba Istre i Kvarnera u aranžmanima D. Grbca

Album prvijenac"GIIPUJA" sa osam skladbi bit će predstavljen sutra, 6. studenoga u novoj vijećnici Hotela Kukuriku u Kastvu, s početkom u 20 sati
05. studenoga 2012. u 13:06 0 komentara 16 prikaza
damjan grbac
Foto: Damir Španić

Riječki kontrabasist i bas gitarist Damjan Grbac, mladi glazbenik s diplomom tršćanske jazz-akademije, snimio je u izdanju Aquarisu recordsa svoj prvi nosač zvuka zanimljivog naziva "GIIPUJA" . 

Riječ je o skladbama nastalim povezivanjem istarske i primorske etnoglazbe s jazzom, čiji je autor i aranžer Damjan Grbac. Njegov album prvijenac"GIIPUJA" s osam skladbi bit će predstavljen sutra, 6. studenoga, u novoj vijećnici hotela Kukuriku u Kastvu, s početkom u 20 sati. 

– Ovakav projekt mogao bi dostojno predstaviti hrvatsku kulturu na globalnom planu, naročito u trenutku kada se Hrvatska vraća Europskoj obitelji i kulturi gdje joj je i mjesto – ističe Grbac čija je namjera bila slušateljima dočarati način na koji promišlja tradicionalnu istarsku i primorsku glazbu u spoju s jazzom. Mladi glazbneik Grbac suradnik je mnogih hrvatskih i inozemnih glazbenika i sastava, član je američko-hrvatskog sastava LeKap Quartet i odnedavno umjetnički direktor međunarodnog festivala "Jazz Time 2012" u Rijeci.

Uz Grbca na kotrabasu, skladbe na "GIIPUJI" svirali su Dario Marušić, poznati istarski muzikolog, priznati bubnjar Tonči Grabušić i gost, međunarodno poznati saksofonist Klaus Gesing. Grbac je albumom "GIIPUJA" pokazao kako se hrvatska etnoglazba uvijek iznova može interpretirati i kombinirati s različitim glazbenim stilovima.

>>Live streaming koncerata s 8. Vip Zagreb Jazz Festivala

Top 3 festivala koje obožavaju poslovnjaci: Gdje se zabavlja Generacija X?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.