Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANKO BAČIĆ:

'Franković je imao neoprezan istup, o tome se razgovara na tijelima stranke'

Zagreb: Branko Bačić komentirao događanja u klubu zastupnika SDP-a
Patrik Macek/PIXSELL
14.06.2021.
u 18:40

Unutarstranački izbori počinju 15. rujna, to će biti test za čelnike lokalnih organizacija, kaže Branko Bačić

Branko Bačić obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

- Ozračje u stranci je jako dobro i pozitivno. Na samoj sjednici smo raspravljali o tjednu koji je pred nama, prije svega o radu u Hrvatskom saboru. Dvojica naših zastupnika su postali župani i danas smo na sjednici predsjedništva donijeli odluku o njihovim zamjenama. Strička će mijenjati Nadica Dreven Budinski, a Celjaka će mijenjati Marin Piletić, gradonačelnik Novske. Šaljemo poruku jačim uključivanjem žena u hrvatsku politiku, a imenovanjem gospodina Marina Piletića šaljemo poruku o potrebi osvježavanja kluba zastupnika - rekao je.

Govorilo se o unutarstranačkim izborima na lokalnoj razini.

- Jedan od zaključaka je odluka o održavanju unutarstranačkih izbora na lokalnim izborima kao što je predviđeno statutom HDZ-a. Prema našem hodogramu najvjerojatnije će unutarstranački izbori početi 15. rujna , a završit će 5. prosinca i onda bi opći sabor stranke održali početkom siječnja iduće godine - kazao je.

- Tema je bila i obilježavanje 32. obljetnice HDZ-a. Bit će u srijedu umjesto u četvrtak s obzirom da predsjednik stranke u četvrtak odlazi u Tursku. Održat će se sjednica središnjeg odbora u hotelu Sheraton, a proslava same obljetnice u 18.30 na Jarunu - dodao je.

Novinari su ga pitali očekuje li suglasje za rebalans proračuna u Saboru.

- Vladajuća većina je stabilna, donijet ćemo rebalans proračuna u petak. Traju pregovori oko formiranja vladajuće većine u Varaždinskoj županiji, izvijestit ćemo vas o razgovorima. U petak ćemo pristupiti glasanju i uvjeren sam da ćemo donijeti rebalans proračuna - rekao je.

Upitan je i da komentira rezultate HDZ-a u većim gradovima.

- Od 30 velikih gradova po broju stanovnika, HDZ je pobijedila u njih 15. To je dovoljan podatak, 50 posto svih velikih gradova osvojio je HDZ. Držim da je odgovornost predsjednika županijske organizacije može mjeriti jedino na županijskoj razini. Nismo zadovoljni rezultatom u Splitu. Održat će se unutarstranački izbori gdje će svaki predsjednik županijske organizacije morati prolaziti test. Ne bih prejudicirao ničiju odgovornost, ali ćemo odluku o tome tko će voditi iduće četiri godine splitsku organizaciju prepustiti članstvu grada Splita. Poslali smo poruku da smo demokratska stranka i da će članstvo na lokalnim razinama odlučivati o svojim lokalnim čelnicima - rekao je, a komentirao je situaciju i na Korčuli gdje se HDZ nije proslavio.

- Na mom otoku je HDZ u izborima za župana pobijedio u svim jedinicama lokalne samouprave, u mom Blatu je HDZ na razini općinskog vijeća apsolutni pobjednik. Očito je trenutak u kojem kandidati za čelna mjesta nisu dobili potporu i mi ćemo o tome na razini županijske organizacije razgovarati. U mojoj županiji HDZ nije polučio sjajan rezultat, prihvaćam dio odgovornosti, ali i zasluge gdje smo pobijedili - kaže Baćić te je komentirao i izjavu Mate Frankovića koji je kritizirao Davora Filipovića.

- Što se tiče komentara gospodina Frankovića, razgovarao sa s njime, bio je to neoprezan istup, nezadovoljstvo je trebalo iskomunicirati u organizaciji stranke u toj jedinici lokalne samouprave. Rekao sam mu da ako je imao bilo kakvih primjedaba na kampanju gospodina Filipovića, to je trebalo riješiti u ovoj zgradi. Takve stvari i ocjene svojih stranačkih prijatelja iznose se na tijelima stranke - kazao je.

Upitan je i o tome zašto Andrej Plenković nije izašao pred novinare.

- Andrej Plenković je kao rijetko koji premijer dostupan medijima i vjerujem da će već idućih dana imati priliku dati izjave, no nema potrebe da nakon svake sjednice uvijek predsjednik stranke govori o temama o kojima smo raspravljali - kaže Bačić.

VIDEO Mamić i Bagić: Možemo! pobjednik, HDZ-u jako dobar rezultat, IDS u krizi

Ključne riječi

Komentara 8

FM
fmica
20:00 14.06.2021.

zbogom pameti,lik koji je nosil torbe s ukradenim parama moralizra i daje nekakve izjave ispred stranke koja je na vlasti....to nema nigde na svetu....

DU
Deleted user
19:17 14.06.2021.

Franković previše razmišlja svojom glavom pa će se kazneno osuđena partija pobrinuti da više ne odstupa od jednoumlja...

DU
Deleted user
20:12 14.06.2021.

Veli Dotičnik kako je Franković imao "neoprezan istup ". Dao Bog više takovih mladih ,sposobnih i modernih članova koji će slobodno i demokratski ( to je ono D u kratici HDZ ) izreći konstruktivnu kritiku. A činjenica je kako zagrebački ogranak nije znao pronaći dobrog kandidata između 400 tisuća odraslih Zagrepčana . Činjenica je , također , kako je neulaskom svog odabranika barem u drugi krug (jer pobjeda objektivno nije bila moguća ) zagrebački ogranak polučio potpuni debakl u prvom krugu . I tko je kriv ? F Gospar Franković ili netko drugi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije