Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI SUKOBI

Jesu li pred Ilokom prijevremeni izbori za Gradsko vijeće? HDZ: Izjave gradonačelnice su neutemeljene

Ilok: Svečana sjedica Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana grada
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
10.06.2021.
u 16:46

Sjednicu vijeća napustili su vijećnici s Nezavisne liste Marine Budimir i vijećnik političke stranke Desno

Poslije održanih lokalnih izbora i drugog kruga izbora za gradonačelnicu Iloka, na kojima je pobijedila Marina Budimir, održana je i konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća na kojoj su zabilježeni prvi politički sukobi i prva napuštanja sjednice.

Razlog tome je činjenica što su sjednicu vijeća napustili vijećnici s Nezavisne liste Marine Budimir i vijećnik političke stranke Desno koji su bili nezadovoljni što Filip Petrik, koji je bio prijedlog nezavisne liste, nije izabran za podpredsjednika vijeća. Odmah potom sjednica je i prekinuta jer nije bilo kvoruma.

Prethodno je Renata Banožić, predsjednica iločkog HDZ-a i kandidatkinja za gradonačelnicu na prošlim izborima, jednoglasno izabrana za predsjednicu Gradskog vijeća Iloka koje broji 13 članova. 

Inače, prema rezultatima lokalnih izbora u novom sazivu Gradskog vijeća 5 vijećnika pripalo je Kandidacijskoj listi grupe birača nositeljice Marine Budimir, 4 mjesta pripala su koaliciji HDZ-HSLS-HSP-HSU, 3 mjesta Kandidacijskoj listi grupe birača Vilima Čuljka te jedno mjesto stranci Desno.

- Ovo je zapravo bilo očekivano. Mi smo već jednom imali prijevremene izbore 2019. godine koji su dosta usporili naš grad i ovo je zapravo jedan dokaz da će se takva politika kao što je bila od 2017. do 2019. godine kada nismo imali većinu u Gradskom vijeću nastaviti. Mislim da to zapravo za naš Grad nije dobro i žalosno je da je tako. Mi smo, znači nezavisni vijećnici, jednoglasno podržali Renatu Banožić za predsjednicu Gradskog vijeća i doista ne vidim razloga da se nismo mogli dogovoriti oko potpredsjednika. Žalosno, ali evo opet ćemo se vjerojatno naći pred prijevremenim izborima zbog ovakve nesuradnje i bojkotiranja naših nezavisnih vijećnika jer ovo je prva točka gdje smo se mogli jako lako dogovoriti, međutim evo vidi se u kojem smjeru to ide, rekla je Budimir.

Poslije održane sjednice Gradskog vijeća priopćenjem za javnost oglasio se i HDZ Grada Iloka koji navode kako većina u Gradskom vijeću, koju čine HDZ i njegovi koalicijskim partnerima, gradonačelnici Marini Budimir nije prihvatljiva „iz razloga što je gotovo dvije godine bila u dvostrukoj ulozi – odlučujem i izvršavam po svom“. 

- Tome je došao kraj, te su stoga izjave gradonačelnice Budimir o izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Grada Iloka neutemeljene i neće se dogoditi. Napuštati sjednicu, jer nečije želje nisu ispunjene, šalje poruku svima kako su vijećnici Marine Budimir isključivi i spremni za rad samo i samo ako je sve prema njihovom. Da su se naši vijećnici vodili takvim razmišljanjem, posljednje dvije godine ne bi niti sudjelovali u radu Gradskog vijeća, navode iz HDZ-a.

VIDEO Apel liječnika: Ne ostavljajte dijete u autu čak i ako samo idete do kioska!


 
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:55 10.06.2021.

Gdje završava asfalt tu počinje adz...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije