Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISLAMSKI VEO

Francuzi najveći protivnici burki, Kinezi je ne bi zabranjivali

Burka
AFP
03.03.2010.
u 12:44

Oko 70 posto Francuza sklono je zabrani nošenja islamskog vela na javnim mjestima, a prate ih Španjolci i Talijani sa 65 i 63 posto, objavio je Financial Times

Među stanovnicima sedam zemalja u kojima je provedena anketa o nošenju burki na javnim mjestima, Francuzi su najskloniji toj zabrani, objavio je Finacial Times. Oko 70 posto ispitanih Francuza reklo je da podupire zabranu nošenja burke, a i većina ispitanika u Europi sklona je donošenju slična zakona u svojoj zemlji.

Zabranu javnog nošenja muslimanskog vela koji prekriva lice žene odobrilo bi 65 posto Španjolaca, 63 posto Talijana, 57 posto Britanaca i 50 posto Nijemaca. U SAD-u bi pak 33 posto ispitanika poduprlo bi takav zakon, a manje od 30 posto simpatizera zabrane ima u Kini.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
15:24 03.03.2010.

eko, ja bin im odobrija Burke, za vrime Pjescáne oluje,...

OB
-obrisani-
15:33 03.03.2010.

Tako visoki % u Francuskoj ima svoje razloge. Prvo, Fr. apsolutno i relativno ima najveći broj muslimana u EU. Drugo, Fr. je izrazito sekularna zemlja. A propos, islam ne propisuje nošenje burke.

BI
Birdy
15:53 03.03.2010.

Pitanje za \"komsije\"; Zasto vase zene ne nose burke kad vi nosite bradu kao i Talibani a genetska istrazivanja pokazuju da ste 49% Turkmeni? Unaprijed hvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije