Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED ŽUTIH PRSLUKA

Francuskim vojnicima dozvoljeno zapucati ako životi budu ugroženi

Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
22.03.2019.
u 14:13

Ovog će vikenda prosvjednici 19. vikend za redom izaći na prosvjede. Prošlog su vikenda prosvjednici palili kioske i trgovine koje su prethodno opljačkali.

Francuska vlada odlučila je u srijedu kako će službene zgrade i druge položaje u Parizu čuvati vojska kako bi se policija mogla usredotočiti na prosvjede 'žutih prsluka'.

- Vojnici će djelovati pod strogim uputama, no mogli bi otvoriti vatru ako im životi budu ugroženi ili ako budu ugroženi životi civila - rekao je vojni guverner Bruno Leray, prenosi Politico.

- Naredbe će biti dovoljno jasne pa se vojnici ne trebaju brinuti - rekao je Leray.

Sutra će biti 19. vikend za redom kako prosvjednici izlaze ulice. Prošlog su vikenda prosvjednici palili kioske i trgovine koje su prethodno opljačkali. 

Prema službenim podacima u cijeloj se zemlji okupilo 28 600 osoba.

Ključne riječi

Komentara 2

MX
Mister X
19:29 22.03.2019.

Francuskim vojnicima dozvoljeno zapucati ako životi budu ugroženi u Iraki ili Libiji . Ja sm mislio da imajiu pravo ubijati bombati i sve drugo što im se naredi da rade sa veseljem kad su ratu protiv daleko slabijeg protivnika i i još u čoporu uz svačiju podporu .. Francuski vojnici su doma su najsigurnijni tko ima protiv F. vojnika nešto ako se ne mješaju i ne napoadju vlastiti narod ili ne krenu silom sprovoditi oni svoju politiku sa oružjem u rukama protiv demokrstakog naroda koji prosvjeduje da bi konačno ostvarili neka svoja prava......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije