Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deseta članica

Francuska uvela dvogodišnji moratorij za radnike iz Hrvatske

eiffelov toranj
Reuters/PIXSELL
03.07.2013.
u 12:34

Večernjem je iz portugalskog veleposlanstva odgovoreno kako "im je zadovoljstvo" obavijestii da Portugal neće ograničavati pristup hrvatskim radnicima na tamošnje tržište rada.

Francuska je uvela dvogodišnje ograničenje za hrvatske radnike koji žele raditi na francuskom tržištu rada, potvrđeno nam je iz MVP-a. Radi se o prijelaznim mjerama koje će, očekuje se, završiti najranije 30. lipnja 2015.

Prema potpisanom pretpristupnom ugovoru, prijelazno razdoblje moći će se produžiti za tri godine, do 30. lipnja 2018. a zatim za još maksimalno dvije godine, ako to bude zahtijevalo stanje s brojem nezaposlenih u Francuskoj.

Istovremeno, iz portugalskog veleposlanstva Večernji list je dobio odgovor kako \"im je zadovoljstvo\" javiti da neće ograničavati pristup hrvatskim radnicima na tamošnje tržište rada.

Ulazak Hrvatske u EU za mnoge je bio \"slamka spasa\" za pronalaženje posla u nekoj od država članica EU-e, no s prvim danima članstva suočavamo se s ograničenjima koje je za hrvatske radnike zasad uvelo čak deset zemalja članica.

>>Zapošljavanje u zemljama EU-a nakon 1. srpnja

>>Nezaposlenost u Hrvatskoj ruši statistiku cijele Europske unije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije