Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT NA PROSVJEDU

Uhićeni maloljetnik povezan s Franciškovićem? Njegov odvjetnik: 'Marko ćeliju dijeli s poznatim političarom'

U Šibeniku održan prosvjed protiv epidemioloških mjera
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
12.09.2022.
u 21:22

Radikalizacija mladih opasan je trend koji se pojavljuje i u Hrvatskoj, a to dokazuje i slučaj od prije dvije godine kada je Danijel Bezuk ispalio 20 metaka na Markovom trgu i teško ozlijedio policajca

Uhićenog maloljetnika (17) kojeg je policija u subotu privela tijekom prosvjeda ispred HDZ-a zbog molotovljevih koktela i improviziranog oružja u ruksaksu povezuje se s Markom Franciskovićem, organizatorom prošlogodišnjih anti-covid prosvjeda.

Kako prenosi RTL, Franciškovića se sumnjiči za poticanje na terorizam, a u pritvoru se nalazi od studenog prošle godine. 

- U godinu dana koliko je u pritvoru, skoro godinu dana, nijedan dokaz nije dan da bi poticao na terorizam. Odjednom su se bacili na jednoga klinca. Mislim da to nije pravno relevantan svjedok, da su trebali smisliti nešto bolje - kazao je njegov odvjetnik Zvonimir Hodak. 

- Otac petero djece, intelektualac. Koji terorizam? Od terorizma nema niti T. Oni u pritvoru su vrlo korektni s njim. On je ovog trenutka u sobi zajedno sa Nadanom Vidoševićem, njih dvojica su sami u sobi, imaju televizor i tako dalje - otkrio je Hodak. 

Ipak, radikalizacija mladih opasan je trend koji se pojavljuje i u Hrvatskoj, a to dokazuje i slučaj od prije dvije godine kada je Danijel Bezuk ispalio 20 metaka na Markovom trgu i teško ozlijedio policajca. 

- Sasvim sigurno da je iza toga stajala određena politička agenda. I on nije izravno tamo poslan nego je indirektno izmanipuliran da to napravi. Sasvim jasno da bilo koja prijetnja potencijalno opasnim predmetima mora biti ozbiljno shvaćena - komentirao je sudski vještak za oružje Dubravko Gvozdanić. 

Voditelj Odjela za terorizam MUP-a Krešimir Mamić kazao je kako je policija u subotu pravodobno reagirala. 

- To u svakom slučaju izlazi iz nekakvih normalnih okvira. I to treba u svakom slučaju kritički promišljati. Međutim ako pogledate situaciju od subote policija je prije svega pravovremenom reakcijom spriječila ikakvu mogućnost da osoba dovede u opasnost da li sebe da li druge osobe. tu se policija pokazala kao jamac sigurnosti - kazao je, a službama se zahvalio i čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava. 

>> VIDEO Zagreb: Održan prosvjed "Dajemo vam otkaz" ispred sjedišta HDZ-a

Komentara 14

EC
ECC81
23:50 12.09.2022.

Oslobodite diijete! Pa vidite do kud iritirate vise ljude, pardom porezne obveznike.

V0
Vlaskoulicanec3.0
07:40 13.09.2022.

Za radikalizaciju bilo koje vrste, treba razlog. A politika daje razloga ne na kilograme nego na tone. Jednako tako politika odlučuje koje je radikalizacija dobra a koja loša. Ovi idioti koji se lijepe u Njemačkoj po autocestama su naravno dobri jer se eto bore za očuvanje klime,. Ali zato oni koji se bore protiv ove umjetno izazvane inflacije ili koji se bore protiv laži zvane korona su loši... Osobno sam protiv svakog oblika nasilja, ali ima nekoliko njih koje bi najradije zadavio!

EC
ECC81
23:57 12.09.2022.

Eto zbog svega toga Plenkiju nejdem na sprovod, to je ziher.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije