Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAAŠKI DUHOVNIK

Fra Ivica Jurišić: U kontaktu sam s generalima i molimo za njih

scheveningen Haag
reuters
16.04.2011.
u 18:43

Ovo je prilika za ispit savjesti sviju nas, koliko smo konkretno mi učinili za naše generale

Duhovnik haških zatvorenika fra Ivica Jurišić za Hrvatski katolički radio izrazio je svoju osobnu žalost i zabrinutost zbog nepravedne presude, no izrazio je vjeru u konačnu pravdu, a potvrdio je i da je u redovitom kontaktu s generalima Antom Gotovinom i Mladenom Markačom, javlja Izvještajna katolička agencija IKA, prenoseći riječi haaškog duhovnika da su Gotovina i Markač dobro podnijeli nepravomoćne osuđujuće presude i nadaju se u konačnici svemu najboljem.

- Istina je, u kontaktu sam s njima. Radosni smo što je general Čermak sa svojom obitelji u Domovini, dok je nanesena velika nepravda drugoj dvojici haških optuženika. No, oni su čvrsto i stoički podnijeli te teške trenutke i nadaju se opet svemu najboljem - rekao je fra Ivica Jurišić HKR-u, koji je voditelj jedine hrvatske župe u Nizozemskoj sv. Nikole Tavelića, sa sjedištem u Rotterdamu.

- Jučerašnji petak bio je zasigurno 'žalosni' petak za sve nas. Ali, možda će to biti dobra prilika za svojevrstan ispit savjesti sviju nas, koliko smo konkretno mi učinili za naše generale. Ipak još uvijek nije kasno da za njih nešto svatko od nas učini, nastavimo i dalje moliti po svojim župama i samostanima za njih, a što mi u Nizozemskoj i činimo. Sigurno je da molitva može puno toga učiniti, treba samo ustrajati i ne smijemo odustajati - rekao je haaški duhovnik, dodajući da im u predstojećem vremenu zasigurno neće biti lako i da će teško podnositi tu odluku u četiri zida zatvorske ćelije, „bez prava na glas, bez prava išta reći, ali evo ponavljam, ustrajat ćemo u molitvi i nastaviti vjerovati u pravednu presudu".

- No za nju moraju čekati još dvije godine. Ne preostaje im to dugo vrijeme nego čamiti u haškom pritvoru. Ali ta sudbina zadesila je i šestorku iz Bosne i Hercegovine koja je u pritvoru već devet godina. Čekaju presudu, dakle, imamo puno razloga, za molitvu - prenosi riječi fra Ivice Jurišića IKA.

 

Komentara 38

OB
-obrisani-
07:01 17.04.2011.

Idemo dalje! Svakog čuda tri dana dosta!

AA
aabbcc
22:56 16.04.2011.

. Vatikanska Crkva je svaku HR drzavu izdala Ova Crkva dok ne izjednaci Ustase sa Braniteljima nece se sa hurca narodu skinuti. Lopovi CRKVENI , stoko jedna, sto se ne borite da Branioce izjednacite sa antifasistima Partizanima.

ST
standup
20:26 16.04.2011.

..i opet yugicí-kukaju..., di ne-kukaju ..??...kukala vam majka..-:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije