Naslovnica Vijesti Svijet

Fotografija učionice iz BiH zgrozila sve: Hoće li netko zaustaviti agoniju?

Profesorica Sedija Midžić objavila je fotografiju derutne učionice bez prozora i brave na vratima
19. rujna 2018. u 13:09 13 komentara 3992 prikaza
učionica
Foto: Facebook

Profesorica Druge srednje škole u Cazinu fotografijom učionice u kojoj drži nastavu šokirala je Bosnu i Hercegovinu, ali i ostatak regije.

ples Za to treba hrabrosti Ovakav ples oca i kćeri nemate priliku vidjeti često: Tata ti je legenda!

Učionica se doslovno raspada, nema prozora niti brave na vratima, a zidovi i podovi su oronuli i stari.

Profesorica Sedija Midžić objavila je apel na Facebooku postavivši pitanje: “Ima li itko normalan u ovoj zemlji da zaustavi agoniju?”.

– Ima li itko normalan u ovoj zemlji da zaustavi agoniju profesora i učenika JU II srednje škole Cazin. Ja sam danas sa svojim đacima provela sedam sati u učionici koja nikako nema prozore. U učionici koja nema bravu na vratima. Neka je sramota društva koje tolerira toliko degradiranje prosvjetnog radnika. Ja znam da će me ovaj post koštati mobinga, ali kao profesor koji je u redovnom postupku školovanja proveo 18 godina i 14 godina u učionici s djecom ne mogu dozvoliti da mi se vrijeđa inteligencija i da se degradira moja ljudskost i osnovno ljudsko pravo mojih đaka. U ratu smo imali prozore i vrata s bravama – objavila je profesorica prije dva dana na Facebooku te je priložila i fotografiju derutne učionice.

krevetić Što je to? Otac preko kamere gledao kćer kako spava, šokiralo ga ono što je vidio pokraj krevetića

Njezina objava izazvala je veliku raspravu i dok su je mnogi podržali, bilo je i onih koji smatraju da objavom skuplja političke poene.

– 14 godina ti nije smetalo. Nije ti smetalo dok si primala dnevnice ispred SDA u raznim odborima i komisijama, sad pred izbore ti smeta. Žalosno je što neko na djeci i užasnim uvjetima kupi političke poene... – napisala joj je jedna korisnica Facebooka.

– Meni se plače. Ja danas četiri sata u ovakvoj učionici pričam s djecom o proceduri osnivanja tvrtke i bez i jednog računala trebam ih učiti kako registrirati i voditi tvrtku. Oni u skupinama na listovima papira pišu ono što bi trebali praktično raditi – dodala je profesorica.

>> Pogledajte i kako se vara kupce na tržnicama

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar azrael☠️
  azrael☠️:

  što će im učionice, bitno je da na svakom koraku imaju džamije.

 • Avatar Stimy
  Stimy:

  Ma glavno da za vehabije ima love, tam se oni uče, ne u školi.

 • Avatar Proleter
  Proleter:

  Ovo je još i dobro, za deset godina bit će im ko po afričkim selima.