Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preplašio mještane

Foto: Morski pas dug dva metra uplivao među barke pokraj Pelješca

morski pas (1)
Dubrovački list
13.08.2012.
u 15:18

Uplivao je među barke i došao jako blizu obale. Zbog straha nitko se nije usudio danas tamo kupati.

Iako na hrvatskoj obali obično nema problema s morskim psima, povremeno se se plivači ipak preplaše nepozvanog gosta. Jutros je jedna dvometarska morska psina tako preplašila ribare u Žuljanima na južnoj strani Pelješca.

Uplivao je među njihove barke i došao jako blizu obale. Zbog straha nitko se nije usudio danas tamo kupati.

– Laicima izgledaju kao morski psi, ali mogao je to biti i iglun. Ljeti izranjaju na površinu, a zimi se povlače u velike dubine. Stanište im je između Hvara i Pelješca. Leđna peraja kod igluna je srpasta, što ova nije. Iglun je vanjštinom sličan morskom psu, ali u ovom slučaju ipak sam skloniji misliti da je riječ o morskom psu – rekao je dr. sc. Nikša Glavić sa Sveučilišta u Dubrovniku za Dubrovački list.

Ključne riječi

Komentara 12

LO
lojtra1
15:41 13.08.2012.

Oprez je majka mudrosti. Ako se nečega treba bojati to su: zmija, morski pas i zubar!

Avatar gulag
gulag
17:27 13.08.2012.

Plivači se preplašili "nepozvanog" gosta! Ma nemoj! Tko je tu nepozvan!? More je prirodno stanište morskom psu, a ne kupačima!

KR
krilnik2
15:57 13.08.2012.

Sondirao je pas teren za peljesski most!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije