Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ŠVICARAC

Erste: Spremni smo dio troškova preuzeti, tražimo rješenje unutar zakona

Erste
Foto: ilustracija
26.01.2015.
u 10:30

Rješenje problema švicarskog franka ne smije ugroziti stabilnost cijelog sustava

Bez obzira na najave tužbi kojima su banke popratile neke od ideja za spas dužnika u “pobjesnjelom” švicarskom franku, istodobno konstantno ponavljaju da žele surađivati u traženju rješenja i otvorene su čuti prijedloge i inicijative. No, tvrde i da konkretan prijedlog revalorizacije kredita u skladu s trenutačnom vrijednošću nekretnina te eventualno “vraćanje” stanova bankama i davanje u najam dužnicima, nisu vidjeli.

– Svjesni smo da se mora donijeti neko dugoročnije rješenje, i mi to želimo – tvrdi bankar jedne velike banke. No, malo je tko jučer bio raspoložen za razgovor o konkretnim idejama. Iz Erste banke poručili su da se konačno rješenje mora tražiti unutar zakonodavnog okvira i pozitivnih propisa RH, ne ugrožavajući stabilnost cijelog sustava.

– Vrlo jasno smo iskazali i spremnost preuzimanja dijela troškova. Kao banka ćemo i dalje aktivno sudjelovati u svim konstruktivnim razgovorima s HNB-om i Ministarstvom financija koji će za cilj imati definiranje konačnog modela – ističu u Erste banci.

>> Na leđima ‘Švicaraca’ slomio se i provincijalni rentijerski kapitalizam

>> Kriv je nekretninski balon: za stan kupljen 2005. sad se mogu kupiti – dva

Ključne riječi

Komentara 1

CR
croatomir
12:33 26.01.2015.

kamate na O% anuitet isti cijelo vrijeme otplate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije