Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svađa među srbima

Džakula traži od Vlade: Prestanite bez nadzora financirati Pupovca

'20.10.2010., Zagreb - Milorad Pupovac, saborski zastupnik SDSS-a.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
24.07.2012.
u 22:00

Predsjednik SNV-a Pupovac nema tijela uprave, godinu dana nije održao skupštinu, kaže Džakula

– Tražim od vlade Zorana Milanovića da prestane bez nadzora financirati aktivnosti Milorada Pupovca. Neka se prvo konstituira SNV, izabere vodstvo, programi, jer Pupovac nema tijela uprave i ne zna se kako troši novac – stav je predsjednika UO SDF-a Veljka Džakule. Uporno želi dokazati da M. Pupovac, prvi čovjek SNV-a, i ne zaslužuje čelnu poziciju srpske manjine u Hrvatskoj.

Za Džakulu je skandalozno što je i vlada Z. Milanovića već isplatila 1,8 mil. kn Pupovcu, a RH je u proteklih 6 godina SNV-u dala 50 milijuna kuna. Problem je, smatra Džakula, što je pola iznosa, 25 mil. kn, stizalo iz tzv. proračunske pričuve, a ne zna se za koje to aktivnosti. Dakle, Pupovac je mogao trošiti kako je htio. Džakula upozorava na nelegalnost, podsjeća da je Pupovčevu vodstvu prije godinu dana istekao mandat, no on ne organizira skupštinu SNV-a.

“Srpska zajednica treba svoju nacionalnu koordinaciju, ali ona se mora registrirati te novac dobivati na natječaju, a ne da Pupovac na terenu donosi kaos, smjenjuje, postavlja povjerenike, ne djeluje po zakonu, nego divlje”, kaže Džakula. Smatra da i Milanović tako štiti Pupovca, a on onda pred EU govori kako je srpsko pitanje u RH (korektno) riješeno.

Komentara 44

DU
Deleted user
22:06 24.07.2012.

Džakula je moj "omiljen" lik jer je u TV serijalu Smrt Krajine u par rečenica upečatljivo objasnio gdje su "fulali". Prepričano, veli Džakula da što vrijedi imati sela oko Zadra, a nemati Zadar! Dakle, tip koji je bio vero... ne smijem napisati što, recimo pripadnik Martićeve pol. elite i hapšen u Bljesku, te prošao navodne strahovite muke u zatočeništvu u Varaždinu gdje su morali stajati u sportskoj dvorani (zamislite), dohvatio se kljucati organe za vid Pupovcu zbog proračunskih sredstava RH. Pićence u ruku i uživajmo u obračunu dva loša građana RH, a izvrsna ... eto opet ne smijem napisati!

AL
alapača
22:17 24.07.2012.

Džakula je ok lik.

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
23:45 24.07.2012.

Srpska nevina zajednica radi na stvaranju buduće države u Hrvatsku uz potporu Pantovčaka !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije