Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija turizma

Dva tjedna Izraela u Novalji uzor buduće kulturne ponude

novalja
Dino Stanin/PIXSELL
05.08.2011.
u 20:00

Izraelska kinematografija, gastronomija i glazba upotpunile su turističku ponudu grada poznatog uglavnog po plaži Zrće

Čarolija ljeta – Izrael u Novalji pokazao se vrlo uspješnim festivalom, ali i uspješnom suradnjom između Hrvatske i Izraela, što su posebno na konferenciji za medije istaknuli Njegova ekselencija Yosef Amrani, veleposlanik Države Izrael u RH, i Ivan Dabo, gradonačelnik grada Novalje. Posljednja dva tjedna ulicama Novalje, u muzejima, ali i na poznatoj plaži Zrće, izraelsku kulturu mogli su upoznati mnogi posjetitelji.

Veliki promotor

Predstavljena im je izraelska kinematografija, gastronomija, umjetnost te glazba.

– Vrlo sam sretan zbog uspješnosti festivala, a Čaroliji ljeta nadam se i sljedeće godine. Ovo je bio velik napor dviju zemalja, a u budućnosti se nadam jačim vezama i još boljoj suradnji. Želimo povećati razumijevanje između Hrvatske i Izraela – istaknuo je veleposlanik Amrani kojega je gradonačelnik Dabo nazvao velikim promotorom i prijateljem Hrvatske.

Čekaju milijuntog turista

– Za Novalju Čarolija ljeta najveći je i najuspješniji projekt u predstavljanju neke države. Sretni smo što je Novalju zapala sreća da održi ovakav festival koji će biti perjanica i okosnica cjelovite ponude koju nudimo svojim sve brojnijim gostima, ali i domicilnom pučanstvu – kazao je Dabo.

Pohvalio se podatkom kako Novalja u lipnju bilježi porast dolazaka i noćenja od 60 posto, a želja je do kraja godine zabilježiti i milijuntog turista. Izrazio je nadu i u dolazak što većeg broja Izraelaca u ulozi gostiju grada Novalje.

Festival je svečano zatvoren koncertom Israeli Ethnic Ensemblea na kojemu je bio i Jasen Mesić, ministar kulture. Zaljubljenike u elektroničku glazbu 6. kolovoza očekuje koncert izraelskih DJ-a Infected Mushroom.

Ključne riječi

Komentara 3

ST
Stockholm
10:51 06.08.2011.

Odlicno, zaista odlicno. Bravo nova, moderna, demokratska Hrvatska. Dio zapada, clanica NATO i uskoro EU. Hrvatskoj je mjesto medju zapadnim, civiliziranim zemljama, a ne medju drzavama treceg svijeta.

ST
Stockholm
10:54 06.08.2011.

Mnogo Izraelaca danas prezivljava odmor - u Turskoj od svih zemalja! U posljednje vrijeme i u Grckoj ... A zasto nebi i u Hrvatskoj?

OB
-obrisani-
20:26 06.08.2011.

Izrael i Hrvatska imaju puno toga zajedničkog. Međusobno najbolje mogu razumjeti iskonsku težnju za slobodom i svojom Domovinom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije