Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozači, oprez

Dva podlijetanja pod vlak u samo dva dana dovoljan su znak za uzbunu

Podlijetanje
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
14.03.2014.
u 16:00

Krapinsko - zagorski župan Željko Kolar i PU krapinsko - zagorska apeliraju na vozače i pješake da poštuju prometna pravila te da posebnu pozornost obrate prilikom prelaska željezničko - cestovnih prijelaza

U ponedjeljak u 20.20 sati u Pristavi Krapinskoj, a potom dan kasnije u 15.13 sati u Gornjem Kraljevcu kod Hrašćine - dvije gotovo identične teške prometne nesreće, koje su mogle imati i tragičan epilog - podlijetanja osobnih automobila pod vlak.

Sreća u nesrećama

U prvoj nesreći 40-godišnji vozač zadobio je teške ozljede koje nisu opasne po život, u drugoj pak je 67-godišnji vozač, koji je pritom imao i 1,78 promila alkohola u krvi, prošao bez ozljeda, što je zapravo bilo i pravo čudo, s obzirom da je vlak udario u njegovu, lijevu stranu vozila. Bilo kako bilo, dva podlijetanja pod vlak u samo dva dana bila su dovoljna da reagira i zagorski župan Željko Kolar, koji apelira na sve vozače i pješake da poštuju prometna pravila te da posebnu pozornost obrate prilikom prelaska željezničko - cestovnih prijelaza.

Mimoilazne ograde

- Tijekom proteklih godina Županija je u suradnji s PU krapinsko - zagorskom osigurala 2,3 milijuna kuna za osiguranje dva ŽCP-a, u Krapini i u Svetom Križu Začretju. I dalje je kao jedan od većih nedostataka uočeno nepostojanje sigurne pješačke komunikacije te je Županija tijekom 2013. započela s aktivnostima postavljanja zaštitnih mimoilaznih ograda za usmjeravanje pješaka. Izabrane su tako četiri lokacije na kojima će se postaviti ograde: u Zaboku na pruzi Zaprešić - Varaždin, prijelaz Hum te na pruzi Zabok - Đurmanec, prijelaz škola. Zatim u Stubičkim Toplicama na pruzi Hum/Lug - Gornja Stubica te u Donjoj Stubici, na prijelazu na istoj toj pruzi. Ograde bi trebale biti postavljene ove godine, a vrijednost radova je 670.000 kuna bez PDV-a - priopćeno je iz Ureda župana Kolara.

Inače, u 2013. godini u Zagorju je bilo sedam podlijetanja pod vlakove, srećom bez smrtno stradalih, ali Zagorci se još sjećaju tragedije iz 2010., kada su u Poznanovcu na pružnom prijelazu, tada obilježenom tek Andrijinim križem, danas i LED diodama, život izgubile tri djevojke.Stoga apel župana stoji - vozači, oprez!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije