Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik hnd-a

Duka: Vlada je suodgovorna za slom Vjesnika, ali još ima šanse

'18.11.2010., Hrvatsko novinarsko drustvo, Perkovceva 2, Zagreb - Druzenje s predsjednicima Hrvatskog novinarskog drustva. Zdenko Duka.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Sanjin Strukić/PIXSELL
24.04.2012.
u 17:40

Ministarstva su se na "nedorečen, nedovoljno osmišljen i sinergijski način bavila Vjesnikom", tvrdi predsjednik Hrvatskog novinarskog društva

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka u utorak je Vladu označio suodgovornom za slom Vjesnika, lista koji je prošlog tjedna nakon 72 godine prestao izlaziti. Duka smatra da su se ministarstva Vjesnikom bavila na "nedorečen, nedovoljno osmišljen i sinergijski način".

"HND se zalagao da se na određeno vrijeme pruži šansa Vjesniku da bude istinsko javno glasilo i činilo se da postoji izvjesna politička potpora toj inicijativi prema kojoj bi Vjesnik otišao u stečaj s preustrojem. Na tu ideju, koju su tada u većini podupirali Vjesnikovi novinari, nitko iz Vlade nije jasno i javno odgovorio", piše u priopćenju koje potpisuje Duka.

"Slom Vjesnika dodatno pogoršava lošu situaciju u hrvatskim medijima. Jedan je dnevnik na tržištu manje, bit će više nezaposlenih novinara u trenutku kad je tržište novinara ionako gotovo mrtvo i kad istaknuti novinari pokušavaju pobjeći iz novinarstva. Privatno vlasništvo u medijima kod nas vrlo često nije i jamstvo novinarske slobode, dobrim dijelom zbog netransparentne i nestalne, nesigurne vlasničke strukture", tvrdi Duka, koji zaključuje da Vlada unatoč svemu još uvijek ima priliku ispraviti ono što je dosad propustila učiniti.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar comparator
comparator
20:30 24.04.2012.

Ko bi ga branio nego Duka?

AU
austria
06:58 25.04.2012.

Vjesnik je režimski list adzea, neka ga Barišić financira.

DR
Drivo
19:31 24.04.2012.

Kasnite, gospodine Duka, kasnite osam godina. Ova je vlast dobila produkt dviju bivsih koje su i dovele Vjesnik tu gdje jeste. Uz kompletnu urednicku ekipu koja je svojom uredjivackom politikom dovela novinu tu gdje jeste. I vi, gospodine Duka, govorite iskljucivo teske fraze, bez ijednog pametnog prijedloga. Isto kao i sadasnje rukovodstvo novine koje se grcevito drzi fotelje. Ta tiskovina s urednistvom koje ju je i dovelo u ovu situaciju, s novinarima koji su pisali kako su pisali, ta novina moze iskljucivo u dublje gubitke i minuse. Nogomentnim rjecnikom receno, mijenjajte i trenere i kompletnu ekipu jer je ova - ispala iz trzisne utakmice i ne igra dobro. Hocete li vi, gospodine Duka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije