Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović:

"Duh uspjeha kojeg su dali partizani može bit duh cijele RH"

Ivo Josipović, partizani, Istarska četa (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
18.08.2012.
u 16:27

Upravo danas kada je kriza zahvatila Hrvatsku i Europu vrline koje su pokazane u Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu jedini su izlaz jer hrabrost i odlučnost vode uspjehu, kaže Josipović

Uvjeren sam da duh uspjeha kojeg su dali partizani NOB-a i borci Domovinskog rata može biti duh cijele Hrvatske, kazao je u Brgudcu u Istri predsjednik Ivo Josipović gdje je svečano obilježena 70. obljetnica osnivanja I. istarske partizanske čete. Upravo danas kada je kriza zahvatila Hrvatsku i Europu, istakao je Josipović, vrline koje su pokazane u Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu jedini su izlaz, jer hrabrost i odlučnost vode uspjehu.

Zahvalivši predsjedniku Josipoviću na podršci Edo Jurman, predsjednik Udruge antifašista Buzeta kazao je kako od koalicijske Vlasti očekuju da započne s radom na oživotvorenju Deklaracije o antifašizmu jer se dolaskom HDZ-a na vlast počelo s mržnjom svega što je antifašističko.

Na svečanosti u Brgudcu bio je i Dino Kozlevac, predsjednik istarskog SDP-a. U Istri smo ponosni što smo očuvali vrijednosti antifašizma, kazao je.

Komentara 120

LI
lidija
18:16 18.08.2012.

sami pioniri na slici a gdje su partizani?

RE
@rea
06:09 19.08.2012.

Btw, da nije bilo partizana, niti bi Hrvatska danas postojala, niti bismo postojali mi kao narod.

DO
doktorica
12:30 19.08.2012.

komunistička ideologija kao i svaka ideologija je imala za cilj uništenje protivnika,pa makar i vlastitog naroda.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije