Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK U KNIN

DSS osudio Miloševića: Obilježavanje Oluje je slavlje, a Srbi nemaju razloga za to

Boris Milošević: Ova će formulacija otežati položaj Srba u Hrvatskoj
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
01.08.2020.
u 18:21

DSS poručuje i kako SDSS, ni bilo tko drugi nema mandat trgovati dostojanstvom srpskog naroda.

Demokratski savez Srba (DSS) ocijenio je u subotu kako je odlazak potpredsjednika hrvatske Vlade Borisa Miloševića (SDSS) na obilježavanje 25. godišnjice akcije „Oluja“ „pogrešan, štetan i nadasve sramotan" postupak za srpski narod.

 Miloševiću ta politička stranka poručuje da, ako ode u Knin, tamo može predstavljati samo sebe i hrvatsku Vladu čiji je član, a nikako srpski narod, a pogotovo ne DSS.

 „Srbi u Hrvatskoj pretrpjeli su mnoga stradanja i nepravde, ali sačuvali su nacionalnu svijest i dostojanstvo koje nisu ostavili Miloševiću na rasprodaju“, poručuje Glavni savjet DSS-a.

 Članove SDSS-a, stranke čiji je predsjednik Milorad Pupovac, DSS poziva da „izvrše pritisak na svoje rukovodstvo i suprotstave se nanošenju nacionalne sramote“ koja će ih, kažu, pratiti generacijama.  „Sačuvajmo dostojanstvo predaka, ali i potomaka“, poručuje DSS, stranka čiji je predsjednik Jovica Radmanović.

 Za Miloševićev odlazak u Knin, DSS kaže da je na tragu Pupovčeva postupka kada su ga „helikopterom dovezli u Sabor da njegov glas bude presudan u promijeni Ustava i da njegovim glasom Srbi postanu nacionalna manjina. Ili kada su vođeni pregovori za ulazak Hrvatske u EU kada je unatoč saznanju da su pripadnici srpske manjine teško degradirani u hrvatskom društvu i da se njihova prava ne poštuju, Pupovac to prešutio i faktički onemogućio da se pritiscima iz Europe bar neki problem Srba riješi“.

Obilježavanje Oluje je slavlje, a Srbi nemaju razloga za to

 DSS navodi i da su Srbi u Oluji „pretrpjeli  stradanje nesagledivih razmjera“, te da nitko tko  dijeli pozitivne vrijednosti ljudskog društva ne može očekivati da predstavnici takvog naroda sudjeluju u proslavljanju svoje nesreće.

„Jer obilježavanje Oluje je slavlje, a Srbi razloga za slavlje nemaju“, navodi DSS.

 DSS poručuje i kako SDSS, ni bilo tko drugi nema mandat trgovati dostojanstvom srpskog naroda.

 „To ne može i neće dovesti do unapređenja odnosa Srba i Hrvata, Srbije i Hrvatske koje svi, tobože priželjkuju“, uvjerava DSS.

  Dosadašnja iskustva sudjelovanja u vlasti srpskih zastupnika i ustupci koje su činili na štetu srpske zajednice, daju nam za pravo da kažemo da neće doći ni do poboljšanja položaja srpske nacionalne manjine, osim nekih pojedinaca, navodi u priopćenju Glavni savjet DSS-a.

Ključne riječi

Komentara 17

MA
mago6235
19:03 01.08.2020.

DSS istice da nije normalno slaviti tragediju svog naroda???? .....A sta je sa proslavom kosovskog boja????

MA
Masnica3
21:25 01.08.2020.

Čovjek je potpredsjednik hrvatske vlade. Odrastao u Hrvatskoj , završio faks ovjde. Tata je bio pripadnik hrvatske vojske. U čemu je problem , očigledno Hrvatsku doživljava kao svoju domovinu uz borbu za prava svog naroda. A što smeta onima koji su bili na drugoj strani to je njihov problem

BO
boovuu
20:17 01.08.2020.

Demokratski savez Srba (DSS) ocijenio je u subotu kako je odlazak potpredsjednika hrvatske Vlade Borisa Miloševića (SDSS) na obilježavanje 25. godišnjice akcije „Oluja“ „pogrešan, štetan i nadasve sramotan" postupak za srpski narod. ---------------------------------------------------- on je srbin čiji otac je bio sudionik Oluje. mjesto mu je tu. nažalost i unuk bake koju su ubili nakon Oluje. nakon Oluje bilo je pripadnika srpske vojske koji su se skrivali po šumama a odora i uniforma su slične. Hrvatski vojnik nebi ubio majku drugom pripadniku HV. ali neko je morao biti kriv. zbog male kazne postoji sumnja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije