Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31,5 milijun kuna

Država će Varaždinskoj županiji isplatiti preostali dug, moli za oprost 5,5 milijuna zateznih kamata

Radimir Čačić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
30.10.2020.
u 16:15

Kraju se privodi štetna i nepotrebna politička trakavica, kako ju je nazvao župan Radimir Čačić

Varaždinskoj županiji država će napokon platiti preostali dug za škole i dvorane izgrađene po modelu javno-privatnog partnerstva. Radi se o 31,5 milijun kuna, od čega je 26 milijuna kuna glavnica, a 5,5 milijuna kuna zatezne kamate.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je 38 milijuna kuna za podmirenje duga Varaždinskoj županiji za 32 školska objekta i Koprivničko-križevačkoj županiji za jedan školski objekt, čime se kraju privodi štetna i nepotrebna politička trakavica, kako ju je nazvao župan Radimir Čačić.

Ministarstvo želi sklopiti izvansudsku nagodbu, no uputila je zamolbu da se Varaždinska županija odrekne preostalih zateznih kamata. Čačić će taj prijedlog uputiti vijećnicima.

- Da budem iskren, tih 5,5 milijuna zateznih kamata, za koje su svojim maksimalnim angažmanom zaslužni bivši ministri iz naše županije, Blaženka Divjak i Predrag Štromar, ne bismo se odricali da nemamo jasnu poruku Ministarstva da žele surađivati i da nemamo određenu garanciju u prisustvu Tomislava Paljaka na funkciji državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja - rekao je Čačić.

- Vidite što se može kad se posloži politička situacija u kojoj imamo župana, državne tajnike i saborsku zastupnicu - istaknuo je  državni tajnik Paljak. 

Komentara 1

TA
Talleyard
16:31 30.10.2020.

Kriminalac čačić naučen je na otpisivanje dugova, njemu je slučajni kriminalac sa svojom kukulele bagrom oprostio dug više od 100 milijuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije