Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne nasjedajte

Društvenim mrežama širi se snimka s lažnom informacijom o Zagrebu u karanteni

Koronavirus ilustracija
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/3
12.03.2020.
u 07:43

Apeliramo na sve građane da ne nasjedaju na ovakve neprovjerene, netočne i zlonamjerne informacije koje nepotrebno uznemiruju javnost, kazao je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila audiosnimka o tome kako je odlučeno da će Grad Zagreb biti pod karantenom zbog koronavirusa, glasnogovornik Vlade Marko Milić na upit Hine je odgovorio da je riječ o lažnoj informaciji te pozvao građane da ne nasjedaju na netočne i zlonamjerne objave.

"Informacija iz snimke koja kruži po društvenim mrežama o tome kako je odlučeno da će Grad Zagreb biti pod karantenom je lažna", rekao je Milić Hini.

Vlada i Krizni stožer redovito i pravodobno informiraju hrvatsku javnost o svim mjerama koje se poduzimaju za suzbijanje pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, kao što je to i danas bio slučaj, podsjetio je.

"Apeliramo na sve građane da ne nasjedaju na ovakve neprovjerene, netočne i zlonamjerne informacije koje nepotrebno uznemiruju javnost", dodao je Milić.

U audiosnimci se navodi da će za 48 sati biti objavljeno da je Zagreb u karanteni i da se skrivaju stvarni podaci o broju zaraženih koronavirusom.

Video – Pitali smo građane koliko se pridržavaju mjera protiv koronavirusa i treba li ih postrožiti

Ključne riječi

Komentara 19

MO
moroder
08:21 12.03.2020.

Cini se kao djelo povampirenog antife ...

DJ
DjD
12:27 12.03.2020.

Laži se objavljuju svakodnevno-bez posljedica. Tako i ovo. To je tkz. sloboda govora.

DU
Duslikr
08:38 12.03.2020.

Jel se vratio bumerang "slobode" u glavu? O divna slobodo... A da se postrozi pravila objavljivanja i sankcionira širenje laži? Ah da, nekima to paše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije