Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na kioske stiže VP

Drugi broj mjesečnika VP donosi na kioske nove velike bitke

Vojna povijest
VL
29.04.2011.
u 12:52

Od četvrtka 5. svibnja na kioscima potražite drugi broj novog mjesečnika na sjajnom papiru u izdanju Večernjeg lista

U izdanju Večernjeg lista izlazi drugi broj "Vojne povijesti“, mjesečnika za vojnu povijest koji se najviše bavi temama iz 20. stoljeća, i to u najvećoj mjeri Drugim svjetskim ratom te Domovinskim ratom.

Obrađuje i Prvi svjetski rat, kao i druge povijesne događaje prije 20. stoljeća. Časopis popularizira povijesnu znanost, širem krugu čitateljstva približit će niz zanimljivih tema, događaja, nepoznanica, ali će u svom pristupu biti ozbiljan, seriozan, autentičan, vjerodostojan, utemeljen na činjenicama...

Glavna su priča drugog broja konavoski gerilci, priča o skupini branitelja koja je srbijansko-crnogorskom agresoru u Konavlima 1991. i 1992. pružila jedinstven otpor na tadašnjem okupiranom teritoriju. Ovu autentičnu ratnu priču iz Domovinskog rata, zapravo njezinu rekonstrukciju, gotovo nigdje prije niste imali prilike pročitati kao ni vidjeti fotografije koje ovdje prvi put objavljujemo.

Tu je i dosad najobuhvatnija analiza njemačkog desanta na Drvar koja će ići u dva nastavka, zatim bitka na Koraljnom moru koja je bila od presudne važnosti za nastavak rata na Pacifiku. I još mnoštvo drugih tema koje ćete otkriti listajući ovaj magazin. Cijena je 19,99 kuna.

Upite šaljite na e-mail vecernji@vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
20:37 29.04.2011.

Slažem se ja da vi opisujete domovinski rat i to je dobro, ali onda nemojte zarađivati na njemu.

BO
Booyaka620
23:40 02.05.2011.

Nemojte biti nepravedni; ljudima koji vole povijest i vojnu tehniku uvijek su dobrodošli časopisi ovog tipa, a takvi zaljubljenici zbog izdavačke suše već su navikli \"prosijavati\" informacijsko \"žito od kukolja\". POzdravljam pojavu časopisa VP, baš kao što sakupljam i specijalizirani časopis \"Husar\" koji obrađuje povijest i militariju gosp. Velimira Vukšića, jednog od suradnika mjesečnika VP. Za razliku od velikog broja agilnih izdavača u brojnim zemljama istočne Europe (poljska, Češka, Slovačka, Rusija..) i u Hrvatskoj polako svjedočimo pojavi \"novih\" arhivskih fotografija koje su sve donedavno bile skoro zaboravljene... Nažalost, ovom projektu kao i ostalim sličnog sadržaja jedina prepreka bit će ekonomska računica; kako uređivati i tiskati stručni časopis koji će biti ekonomski isplativ ako ga kupuje relativno mali broj \"fanatika\" koje zanima povijest, naoružanje, vojna oprema i stručne analize\". Učenje povijesti i ostalih srodnih tema sigurno će proširiti vidike čitateljima, a pomaže i razvija osjećaj za svoju i tuđu povijest. Čestitke redakciji i želim vam puno uspjeha u budućnosti...

KM
korto malteze
14:34 29.04.2011.

ovaj časopis je nepotreban......izmišlja i bavi se bitkama koje su prije obrađene..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije