Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Doručkom' u Sisku počela promotivna kampanja domaćih proizvođača

Kampanja uključuje upotrebu znaka HPA kao jamstva kvalitete poljoprivrednih proizvoda: mesa, jaja, mlijeka, meda, brašna i pekarskih proizvoda s hrvatskih polja i farmi
25. siječnja 2017. u 12:22 0 komentara 384 prikaza
sisak, domaći proizvodi
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

"Doručkom s hrvatskih farmi" u Sisku je počela četverogodišnja promotivna kampanja domaćih poljoprivrednih proizvoda koju organizira Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA) u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede.

Kampanja uključuje upotrebu znaka HPA kao jamstva kvalitete poljoprivrednih proizvoda: mesa, jaja, mlijeka, meda, brašna i pekarskih proizvoda s hrvatskih polja i farmi.

Na toj manifestaciji, koja je bila uvod u savjetovanje uzgajivača goveda u Hrvatskoj, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je da Ministarstvo mora biti zaštitnik hrvatske poljoprivrede. 

"Očito smo kod proizvodnje hrane napravili neke greške u prošlosti te zanemarili, a u nekim segmentima i uništili hrvatsku proizvodnju. Poručujem svim našim poljoprivrednim proizvođačima da su vremena kada se nije brinulo o poljoprivredi, prošla", rekao je Tolušić.

Što znači znak kvalitete s novim vizualnim identitetom, objasnio je ravnatelj HPA Zdravko Barač. Tim se znakom, kako je rekao, proizvođači uključuju u promotivnu kampanju, prehrambena industrija potvrđuje kvalitetu, podrijetlo i prepoznatljivost svojih proizvoda, a potrošači dobivaju vjerodostojnu informaciju o proizvodu.

Spomenuo je kako je lani znak kvalitete bio istaknut na osam milijuna kutija za jaja, koristilo ga je 105 proizvođača meda, četiri proizvođača brašna i drugi.

Domaćin manifestacije, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je spomenuo kako Županija podupire poljoprivrednike kroz projekt Kupujmo lokalno, odnosno otvaranje trgovina u kojima se nudi oko 350 isključivo domaćih poljoprivrednih proizvoda. Na taj način, dodao je, nastoji se sačuvati selo i mala seoska gospodarstva.

Na savjetovanju uzgajivača goveda glavna je tema unapređenje, razvoj i održavanje govedarske proizvodnje. Stručnjaci govore o programu za mlade poljoprivrednike, mogućnostima suradnje s austrijskim uzgajivačima, uzgoju teladi na pašnjacima, hranidbi i dobrobiti mliječnih krava, tovu teladi, te prevenciji i liječenju stočnih bolesti. Manifestaciju u Sisku mnogi su iskoristili za predstavljanje svojih proizvode.

>> Hoće li nakon otkrića salmonele poskupjeti domaći proizvodi? Evo što kažu proizvođači

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.