Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez iznimke

Važi za sve: Stožer donio novu odluku o maskama

Zagreb: Maske koje se svaki dan mogu vidjeti po gradu pokazuju da koronavirus jos uvijek nije pobijeđen
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
02.12.2022.
u 02:00

Obveza nošenja maski produljena je do 31. prosinca.

Stožer civilne zaštite produljio je obvezu nošenja maski u ljekarnama i zdravstvenim ustanovama. Obveza nošenja maski produljena je do 31. prosinca.

Podsjetimo, medicinske maske ili maske za lice obvezni su koristiti na ispravan način, tako da cijelo vrijeme dok se nosi maska prekriva usta i nos i to zaposlenici u zdravstvenom sustavu, odnosno u zdravstvenim ustanovama, trgovačkim društvima koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i kod privatnih zdravstvenih radnika. Zatim pacijenti i sve osobe koje, iz bilo kojih razloga, dolaze u prostore zdravstvenih ustanova i trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost te prostore privatnih zdravstvenih radnika.

Također odluka se odnosi i na zaposlenike ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom i posjetitelji korisnicima.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
10:00 02.12.2022.

Stozeru pod hitno povecati osobna primanja.Ako nista drugo neka imaju bar za caj kojim se povecava IQ.Mislim da je to u ovom trenutku izrazito potrebito.

ZF
zavisa.ferencak
14:42 02.12.2022.

Ljekarne su trgovine, dakle, zasto su maske potrebne u ljekarni a ne u Konzumu? Ako su uopce i potrebne....

MA
Marjan92
13:52 02.12.2022.

Zašto se u saboru više ne nose?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije