Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
On line zlostavljanje

Djevojke iz Varaždina i okolice na meti internet nasilnika

Jens Kalaene/DPA/Pixsell
18.03.2014.
u 13:48

Kreatori stranica pozivaju sve da im u inbox šalju fotografije djevojaka, a nakon toga ih objavljuju na stranicama bez ikakve cenzure

Nakon što je javnost tjednima potresala vijest o manijaku koji je preko Facebooka zlostavljao djevojke iz Vinkovaca i okolice, Internet nasilje se nastavlja, a ovaj puta žrtve Facebook zlostavljača su djevojke iz Varaždina i okolice.

U posljednjih tjedan dana na toj društvenoj mreži kreirano je nekoliko stranica na kojima su objavljene brojne fotografije razgolićenih djevojaka, možda i djevojčica, iz Varaždina i okolice. Kreatori sljedbenike stranica nazivaju apostolima i za najbolje fotografije nude im i nagrade.

Kreatori stranica pozivaju sve da im u inbox šalju fotografije djevojaka, a nakon toga ih objavljuju na stranicama bez ikakve cenzure te pozivaju sve koji znaju identitet djevojke neka ga napišu u komentar.

Radi se o stranicama KJV Varaždin, KJV Ivanec, KJV Gospodarska škola i Varaždinske fotomale. KJV je skraćeno od "kurve, janjetina, Vuco", a stranica sličnog sadržaja možda ima još. Ispod fotografija nalaze se brojni uvredljivi komentari i otkrivaju se identiteti djevojaka. Mnoge objavljene fotografije su eksplicitnog i pornografskog sadržaja, a da li su djevojke na njima maloljetne zasad nije poznato.

Naime, policija je o cijelom slučaju obaviještena tek nakon upita iz medija. Glasnogovornica varaždinske policije Marina Kolarić kazala nam je kako nema saznanja da li je vezano za sporne stranice bilo kakvih prijava policiji.

- Radimo izvide i vidjet ćemo da li i što po tom pitanju možemo poduzeti – kratko je odgovorila.

>> Mamio djecu putem Facebooka pa ih spolno zlostavljao

Komentara 4

FE
feniks1976
22:41 18.03.2014.

Ne samo gradovi iz teksta, vec i zg i okolica. Komentari autora stranice na slike tih cura i curica su odurni, rjecnik...uzas, prostote, psovke....

Avatar MsLela
MsLela
08:30 25.03.2014.

Treba shvatiti obostranu odgovornost! Što se dijete od 13 godina ima slikati golo i napucano pred ogledalom?! Drugi par cipela je to da je nemoralno objavljivati nečije slike.

Avatar MsLela
MsLela
08:55 19.03.2014.

Pa zašto se fotografiraju gole?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije