Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Dječak (15) utopio se za ronjenja na Poloju, nisu ga uspjeli oživjeti

utapanje,src poloj,policija (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
15.07.2012.
u 18:51

Na kupanje je došao s ocem, koji je alarmirao spasioce. Reanimacija je bila bezuspješna

Petnaestogodišnji dječak utopio se danas oko 15.30 sati na savskoj plaži Poloj nedaleko od Slavonskog Broda. Doznajemo kako je riječ o Gabrielu J. iz Oriovca, koji je s tatom došao na kupanje. Zajedno su ronili na ovome popularnom kupalištu, da bi u jednom trenutku otac primijetio kako sin ne izranja. Počeo je zapomagati i vikati da ga nema. Odmah je priskočila i spasilačka služba. Dječak je pronađen 25 minuta kasnije, ali nije mu bilo spasa.

Brođanin Branko Tomičević došao je na kupanje, kako to i obično čini nedjeljom. Odjednom je, kaže, nastala panika jer se utopilo dijete.

- Prvo su govorili kako je riječ o petogodišnjaku, pa su roditelji tražili djecu i izvlačili ih iz vode. Odjednom sam čuo kako netko viče našli smo ga, ovdje je. Vidio sam dva čovjeka kako bezuspješno pokušavaju izvući tijelo iz vode. Odmah sam skočio u vodu da im pomognem. Kada smo ga iznijeli na obalu, nije davao znakove života. Oči i usta bile su mu otvorene, dugo je bio pod vodom i znao sam da su male šanse da se bilo što učini – priča Tomičević.

Prema kazivanju očevidaca, spasioci su tijelo tražili nizvodno od plaže, misleći kako ga je odnijela struja. Ipak, tijelo je nađeno uzvodno, na mjestu petnaestak metara udaljenom od obale, gdje je Sava prilično duboka. Punih trideset minuta pokušavali su ga oživjeti. U reanimaciju su se uključili i liječnici, ali uzalud. U 16.17 sati konstatirana je smrt. Na mjestu događaja našla se i jedna medicinska sestra u civilu kojoj spasioci, navodno, nisu dopustili pristup.

- Neki pripadnici spasilačke službe bili su veoma grubi i bahati i tjerali su okupljene ljude. Dječaku vjerojatno ionako nije bilo spasa, ali mislim da je ipak greška što nisu dopustili stručnijoj osobi, odnosno medicinskoj sestri, da mu pokuša dati umjetno disanje – govorio je jedan od očevidaca tragičnog događaja.

Neki kupači upirali su prstom i u spasilačku kućicu, odnosno osmatračnicu koja je, kažu, postavljena daleko od vode, pa spasioci, ako i primijete utopljenika, dok dođu na mjesto događaja zbog velike gužve lako ga mogu izgubiti iz vida. Nesretni je dječak, doznajemo, ove godine trebao krenuti u prvi razred srednje škole.

Ključne riječi

Komentara 18

DO
dogeatdog
20:46 15.07.2012.

Strašna tragedija ,moja sućut obitelji nesretno stradalog mladića,sve je što čovjek može napraviti u ovom trenutku. Na žalost,nesreće se dešavaju svakodnevno.

OB
-obrisani-
22:35 15.07.2012.

Ne tugujte ljudi bilo je tako sudeno sutra ce se roditi djete i zaplakati kad se u nj nastani energija Duh utopljenog djecaka. To je druga sansa. Ucimo se greskama. U novom tijelu imat ce iskustvo vise to je zivotna skola.

SI
sitnozubi
20:22 15.07.2012.

ako jedete na moru bila šta čak i jednu jabuku ne ulazite u more narednih 30 minuta!!! da ne pricamo ako ste pojeli sendvic.... to je kocka...srce može stati i samo potonete!!!!! nakon obroka pa čak i najmanjeg ne odlazititi u kadu niti u more narednih 30 minuta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije