Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Divjak očekuje da kod razotkrivanja lažnih diploma ustanove rade svoj posao

Ja radim svoj posao kao ministrica, očekujem da oni rade svoj posao. Niti DORH, MUP, pravosuđe rade posao u obrazovanju, niti ja mogu raditi njihov posao, ali očekujem da se radi sve kako treba, rekla je ministrica.
18. travnja 2019. u 11:19 3 komentara 253 prikaza
Divjak
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak novinarima, vezano uz novi slučaj otkrivanja lažnih diploma, kako očekuje od svih ustanova da rade svoj posao jer im je zajednička zadaća vratiti povjerenje, ne samo u sustav odgoja i obrazovanja, nego i u ostale institucije.

učionica Krivotvorenje Otkrivena još jedna lažna diploma, 17 godina muškarac je predavao u školi

Ja radim svoj posao kao ministrica, očekujem da oni rade svoj posao. Niti DORH, MUP, pravosuđe rade posao u obrazovanju, niti ja mogu raditi njihov posao, ali očekujem da se radi sve kako treba, rekla je ministrica nakon što je otkriven još jedan slučaj učitelja s lažnom diplomom, a mediji objavili da za krivotvorene diplome nema sudskih kazni, dok krivotvoriteljima ostaju plaće i radni staž.

Divjak
1 / 6
Blaženka Divjak

Ministrica je u oči sjednice Vlade podsjetila kako su svim školama rekli da provjere sve diplome koje nisu dosad provjerene i obavezno u svoje procedure prilikom zapošljavanja ugrade provjeru diploma.

U tri mjeseca, po pisanju medija, u školama širom Hrvatske otkriveno je 11 zaposlenih učitelja i nastavnika s lažnim diplomama, što je posljedica sustavne provjere koju je okružnicom zatražila Divjak nakon što je u njezinu ministarstvu otkriven prvi slučaj djelatnice s lažnom diplomom.

Blaženka Divjak LAŽIRANJE Otkrivena nova lažna diploma: 24 godine predavala u srednjoj školi

Sada je prvi put u javnost izašlo ime i prezime učitelja koji je u u Bjelovaru s lažnom diplomom latinskog jezika i povijesti 17 godina radio u dvije srednje škole.

Ministrica je rekla da je podatke, koliko je razumjela, objavio jedan lokalni dnevnik, na što ona ne može utjecati i da nisu izašli iz ministarstva.

Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
  • batva11:

    Ministrica cijelo vrijeme zagovara provjeru diploma visoke i više stručne spreme a najviše su na meti prisvjeta.Bilo bi dobro da se provjere diplome u državnoj upravi odnosno u svim državnim resorima.Problematično je što se ne provjeravaju diplome srednjih škola i ... prikaži još! majstorskih ispita tu bi se tek vidjelo pravo stanje školovanja u 24 sata na učilištima BiH.

  • Grebza:

    Floskula neka institucije rade svoj posao je postala potpuno besmiselna i samo pokazuje da nitko ne želi za ništa odgovarati.

  • AlBundy72:

    Dno dna ,cim nekog nadu odma ga lincuju svi mediji ,ne vaze nikakva pravila privatnosti , stavi se slika i svi podatci a neki kriminalac prode samo sa inicijalima ..bas smo divlji zapad