Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PODACI

DIP objavio podatke o izlaznosti do 16:30 sati: Najveća izlaznost u Gospiću

Zagreb: Građani izlaze na birališta kako bi dali svoj glas za zastupnike Hrvatskog sabora
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/2
05.07.2020.
u 17:00

Najveća je izlaznost u I., a najmanja u V. izbornoj jedinici

Državno izborno povjerenstvo objavilo je najnovije podatke o izlaznosti birača na izbore za Hrvatski sabor. Do 16:30 izašlo je 34,04 posto birača. Prije nepune četiri godine, u istom je vremenu glasovalo 37,68 posto.

Najveća je izlaznost u prvoj izbornoj jedinici koja obuhvaća sjeverozapadni dio Zagrebačke županije te dio centra i zapada Grada Zagreba, a najmanja u petoj izbornoj jedinici koja obuhvaća Požeško-slavonsku županiju, Brodsko-posavsku županiju i Vukovarsko-srijemsku županiju.

Gledajući po gradovima, najviše birača glasalo je u Gospiću, a najmanje u Vukovaru.

Foto: DIP

Podsjetimo, prema prethodnom izvješću DIP-a do 11:30 je svoje pravo iskoristilo 620 tisuća birača, odnosno 18,09 posto.

>> FOTO Političari izašli na izbore: Neki stigli s bebom, neki su poveli ljubimce...

Zagreb: Građani izlaze na birališta kako bi dali svoj glas za zastupnike Hrvatskog sabora
1/36
Ključne riječi

Komentara 34

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
17:26 05.07.2020.

Borba za najbolje radno mjesto u Hrvatskoj nikad nije bilo neozvjesnije. Potsjetimo nebitno je vaše obrazovanje, netreba strani jezik, možeš biti kažnjavan, bez iskustva naravno, A što nudimo 6+6, plaća koju nemozes dobiti nigdje u HR, plaćen smještaj, službeno voziloilo i vozač, besplatno putovanje kud god želiš, i kasnije povlastena mirovina opet 5 puta veca od normalne hrvatske mirovine.

DU
Deleted user
17:30 05.07.2020.

Što manja izlaznost, to više mandata koaliciji HDZSDP-SDSS-RF!

BR
Brandfackel2
17:36 05.07.2020.

Mediji stvaraju osjećaj bespomoćnosti tj. nemogućnosti utjecaja na ishod izbora što svakako odgovara dvoglavoj aždaji. Mi Hrvati nemamo u svojim rukama niti jedan utjecajniji medij pa time niti mogućnost edukacije i motivacije birača. Dočim partijska armija neumoljivo maršira na svake izbore kako nj7iovo uhljebništvo i lopovluk ne bi slučajno došli pred lice pravde...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije