Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obilna kiša i vjetar

Dio Hrvatske i dalje u crvenom, vrijeme će biti opasno: Do kraja tjedna snijeg i u nizinama

snijeg
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.01.2023.
u 07:41

U nastavku tjedna u unutrašnjosti pretežno oblačno uz zahladnjenje i sve češću povremenu susnježicu i snijeg i u nizinama

Hrvatsku danas očekuje promjenljivo oblačno vrijeme s povremenom kišom, uglavnom na Jadranu gdje kiša može biti i obilnija praćena grmljavinom, a u gorskim će područjima biti susnježice i snijega, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Umjeren, na Jadranu i u gorju jak jugozapadni i južni vjetar poslijepodne će postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati od 10 do 15, a u gorju između 5 i 8 Celzijevih stupnjeva.

Za srednju i južnu Dalmaciju izdan je crveni meteoalarm. "Jako i vrlo jako, tijekom noći i jutra mjestimice olujno jugo i jugozapadni vjetar. Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", stoji u priopćenju DHMZ-a.

"U nastavku tjedna u unutrašnjosti pretežno oblačno uz zahladnjenje i sve češću povremenu susnježicu i snijeg i u nizinama. Zapuhat će sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno do pretežno oblačno i postupno hladnije. Do petka povremeno s kišom, na sjeveru moguće i snijegom, a u subotu više suha vremena. Umjeren do jak jugozapadnjak, u okretanju na buru.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

"Od četvrtka za sve zimoljupce povoljnije - hladnije i za siječanj normalnije vrijeme, na Jadranu uz često jaku buru, osobito podno Velebita i olujnu, pri čemu će na Jadranu dani biti uglavnom bez oborine, a u kopnenom području raste vjerojatnost za povremenu susnježicu i snijeg, ne samo u gorju, nego i u nizinama", najavio je Kozarić.

Video: Adventski kotač u Zagrebu i dalje stoji, u međuvremenu kamioni 'preorali' park: 'K'o da će sijati kukuruz!'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije