Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTAC IZ PAKLA

Devetogodišnje dijete istjerao iz stana, galamio na njega, vikao mu da je g....

zlostavljanje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
1/2
23.01.2023.
u 10:12

Sud mu je olakotnim cijenio što je neosuđivan te što ima još jedno maloljetno dijete

Ti si g... i š....! Marš van i da se nikada više nisi pojavio u ovoj kući, neke su od odvratnih rečenica koje je izgovorio jedan 47-godišnjak svome maloljetnom djetetu. Zbog povrede prava djeteta nedavno je nepravomoćno uvjetno osuđen na 10 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine. Mora platiti i troškove sudskog postupka u iznosu od oko 1000 eura.

Prema optužnici, 47-godišnjak je djela za koja se teretio počinio od svibnja 2017. do siječnja 2019., a u to vrijeme njegovo dijete je imalo devet godina i živjelo je s majkom, dok ga je otac odlukom suda povremeno viđao. A to viđanje, po optužnici, koristio je da bi na dijete galamio, da bi ga vrijeđao, štipao, grubo dodirivao, naguravao... Jednom kada dijete nije pojelo doručak, 47-godišnjak je doručak iskrenuo u smeće. Zbog svega toga dijete nije htjelo ići ocu, govorilo je da ga boli trbuh, vraćalo se od oca uznemireno...

Nadalje, 47-godišnjak se tereti i da je jednom prigodom prišao djetetu na školskom igralištu, gdje ga je bez povoda počeo vući. Nakon toga ga je odveo u neki lokal, posjeo ga za stol, a potom na njega bacio kutiju cigareta. Bacio je i čašu na pod i razbio je. Dijete je taj i sljedeći dan bilo kod njega, a 47-godišnjak se tereti da ga je udario nogom o list, da mu je opalio pljusku, pokazivao mu sudske presude ta ga tjerao da ih čita i više mu puta odgovara na postavljeno pitanje, prije no što ga je istjerao iz kuće...

Optužnica je podignuta 2020., 47-godišnjak je priznao krivnju i pristao na kaznu koju je za njega tražilo tužiteljstvo. Sud mu je olakotnim cijenio što je neosuđivan te što ima još jedno maloljetno dijete. Sud je smatrao i da će "sama prijetnja kaznenom sankcijom djelovati na okrivljenika da ne počini neko novo kazneno djelo".

VIDEO Butković proveo razrješenja zbog nestanka jahte: 'Ti ljudi sigurno to nisu namjerno učinili'

Komentara 12

LI
liliZG
10:24 23.01.2023.

nije problem u tim bolesnim nasilinicima već u sudstvu i njihovim olakotnim okolnostima, ...... a sve treba početi sa izmjenom zakona i što bi se trebalo smatrati olakotnom okolnosti i u kojim uvjetima... jer hrvatska ima toliko olakotnih okolnosti da to nije više normalno.... nekada poželim da su nam zakoni kao u nekim američkim državama gdje je jedan suda dosudi 7 doživotnih silovatelju jedne žene zbog opetovanih silovanja iste žene kroz nekoliko sati....7 doživotnih,,,... kod nas bi vjerojatno dobio uvjetnu i puno olakotnih okolnosti...

VI
vidum
12:15 23.01.2023.

Ponašanje tipično za djecu majki radodajki, koje dresiraju djecu da mrze očeve i da im prave probleme u onim rijetkim trenucima koje provode zajedno.Viđeno bezbroj puta. Nevjerojatno ali istinito, ostavljene žene u pravilu ne dopuštaju djeci ni da pomisle neštoo loše o ocu koji ih je ostavio. Bio sam na vjenčanju jedne takve djevojke. Otvorila je ples sa svojim izabranikom, a onda su im se pridružili njezina majka i otac, koji nikad nije platio ni lipu alimentacije. A znale su biti doslovno gladne. Kao vjernik mislim da su kune koje sam njima dao, najbolje uložen novac u mom životu.

PO
poluprovokator
12:27 23.01.2023.

Nema za ovog lika pomoći nažalost:-/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije