Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski monstrum

Zvali su ga 'Bastard Dave': Policajac silovao žene, Scotland Yard nije reagirao na prijave

Ilustracija/ Engleska policija / Pixabay
Foto: Pixabay
1/3
16.01.2023.
u 14:56

Britanski policajac, David Carrick (48), priznao je krivnju za ponovljena silovanja i nasilje na 12 žena u 17 godina svoje službe. Žrtve je u lažan osjećaj sigurnosti zavodio time što je policajac, tvrdeći da se nemaju čega bojati.

Najgori silovatelj u povijesti Velike Britanije je policajac, David Carrick (48), kojega su kolege zvali "Bastard Dave", štitio je zgradu Parlamenta. Izjasnio se krivim za više od 43 seksualna prijestupa, među kojima su 24 silovanja i zločine protiv 12 žena počinjenih od 2003. do 2020.  U tome periodu Scotland Yard nije reagirao na 9 različitih prijava koje su uz silovanje, uključivale obiteljsko nasilje i zlostavljanje, a oglušili su se i na više žalbi javnosti zbog njegove nepristojnosti i primjene sile.

Britanski mediji izvještavaju kako je Carrick, kojega već nazivaju monstrumom, žrtve nazivao svojim robovima, zaključavao ih na 10 sati u ormare bez hrane, tukao ih remenom, tjerao ih da gole čiste njegov stan i urinirao po njima. Koristeći svoju poziciju policijskog službenika, zavaravao je žrtve kako bi se osjećale sigurnima. Nakon svojih napada govorio im je kako im nitko neće vjerovati jer je on policajac i radi se o "njihovoj riječi protiv njegove".

Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL

Osim silovanja žena koja je priznao, od čega neke opetovano tijekom mjeseci pa čak i godina te fizičkih napada i nanošenja ozljeda, nameću mu se i više optužbi za koje se za sada nije izjasnio krivim. Njihov ukupan broj uključuje čak 80 prijestupa, među kojima je ukupno 48 silovanja.  Glavni istražitelj Ian Moor rekao je da očekuje istupe još zasad nepoznatih žrtava: "Iako nije uhodio svoje žrtve po ulicama, ulagao je vrijeme kako bi izgradio odnose sa ženama da bi utažio svoju glad za ponižavanjem i kontrolom. Prisilna narav njegova ophođenja, oštećivala je žrtve na najdestruktivniji način."

>> VIDEO: Eksplozija plina u stanu na Trešnjevci: Žena prevezena u bolnicu, izbijeni vrata i prozori

Komentara 1

LI
liliZG
21:20 16.01.2023.

njega i ekipu iz skotland yarda koja je ignorirala prijave zajedno u zatvor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije