Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemiri u Parizu

Desničari i policija potukli se zbog istospolnih brakova, 96 uhićenih

Francuska, istospolni parovi (1)
Reuters/PIXSELL
27.05.2013.
u 07:32

Dvjestotinjak mladića i djevojaka nakon prosvjeda na policajce bacalo je boce, kamenje, baklje i ostale opasne predmete.

Francuska policija bacila je suzavac u centru Pariza kako bi rastjerala nasilnike nakon prosvjeda protiv istospolnih brakova na kojem se skupilo nekoliko desetina tisuća ljudi, piše RT.

Dvjestotinjak mladića i djevojaka nakon prosvjeda na policajce bacalo je boce, kamenje, baklje i ostale opasne predmete. Sat vremena nakon prosvjeda napali su i televizijske ekipe te fotografe koji su na tom događaju radili svoj posao. Desetak radikalno desničarskih aktivista popelo se na krov središnjice Socijalističke stranke s transparentom "Hollande, podnesi ostavku!".

Sukobi između policije i prosvjednika raširili su se nakon što je prosvjed već službeno bio gotov i većina prosvjednika već je otišla svojim kućama. Policija je izvijestila da su uhitili 96 najnasilnijih protivnika istospolnih brakova nakon službenog završetka prosvjeda. Pritvoreni prosvjednici odbijali su otići s mjesta prosvjeda te su se tukli s policajcima i zauzimali privatne posjede.

Oko 5 tisuća policajaca osiguravalo je prosvjed u centru Pariza jučer popodne. Ovo je bio prvi takav prosvjed nakon što je Francuska i službeno postala 14. država svijeta i deveta u EU koja je legalizirala istospolne brakove. Potpis na zakon stavio je francuski predsjednik Francois Hollande 18. svibnja.

>>Ubio se pred oltarom Notre Dame u znak protesta protiv gej brakova!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije