Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAZNA STATISTIKA OTKRIVA

U Hrvatskoj najviše samačkih kućanstava: Nemamo ljudi, ali zato nam se gomila broj stanova i kuća

01.06.2023.
u 06:31

Prosječno hrvatsko kućanstvo broji svega 2,67 članova, a 10 županija izgubilo je i više od 10 % kućanstava, ali se gomila broj stanova u kojima nitko ne živi

Komentara 45

DU
Deleted user
08:23 01.06.2023.

U travnju je rođeno najmanje djece od kada postoje statistike, 2266 djece. I to je činjenica. Uz prosječan životni vijek od 80g takav prosjek bi dugoročno značio broj stanovnika oko 2m. Samo to je netema.

Avatar SamoUProlazu
SamoUProlazu
08:37 01.06.2023.

Idealno vrijeme za uvodjenje poreza na nakretnine!

DU
Deleted user
08:21 01.06.2023.

Istina jest da je RH rijetko naseljena država i da, za razliku od susjedne Slovenije, opada broj stanovnika - uglavnom gubimo grad veličine Šibenika/godišnje, kad se usporedi fertilitet i mortalitet. Samo što svi gledaju prema vlasti, da je ona "kriva" - a nitko ne vidi obiteljske, susjedske, kolegijalne netrpeljivosti kao neki grozd uzroka. Hrvatska je sredina gdje se malo radi, puno ogovara, naročito mobilna telefonija to digla na kub, svatko svakome gleda podmetnuti nogu, izvarati, posuditi pa ne vratiti, oteti neku nekretninu nauštrb suvlasnika itd. itd. U konačnici, mnogi se otisnu u inozemstvo i nikad više se ne vrate, a i zasnovati obitelj nije lako u Hrvatskoj - ne samo zbog ekonom. preduvjeta /posao, stan i dr./ nego i okoline. To sve pak neće popraviti ni jedna garnitura na vlasti, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije