Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dejan Jović prošao je provjeru, ali tek pet mjeseci nakon imenovanja

Ured vijeća nacionalne sigurnosti Joviću je izdao uvjerenje da može pristupati vrlo tajnim dokumentima
02. ožujka 2014. u 17:34 28 komentara 5143 prikaza
dejan jović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ured Predsjednika RH uputio je Večernjem listu dopis u kojemu demantira informaciju objavljenu u nedjeljnom broju, da savjetnici i predsjednikov glavni analitičar Dejan Jović nisu prošli sigurnosnu provjeru, a dostupne su im sve državne tajne. U demantiju, koji šalje Danja Šilović Karić, kaže se da “radi istinitog informiranja javnosti Ured opovrgava takve navode” te nas obavještava “da sve osobe u Uredu koje dolaze u doticaj s osjetljivim podacima imaju sigurnosne provjere, koje su zatražene i izdate 2010. godine, odmah po stupanju na dužnost predsjednika Ive Josipovića.

Uključujući i gospodina Dejana Jovića koji ima odgovarajući sigurnosni certifikat.”Imenovan bez provjereU privitku iz Ureda predsjednika stigla je i preslika uvjerenja o sigurnosnoj provjeri koje je izdao Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost, a kojom se potvrđuje da je Dejan Jović sigurnosno provjeren za pristup klasificiranim podacima stupnja tajnosti “vrlo tajno”.

Uvjerenje je potpisao Petar Mišević, predstojnik Vijeća, a izdano je 16. srpnja 2010. Dejan Jović nije želio obrazlagati detalje svoje sigurnosne procjene, no izjavio je: “Izvor vam nije pouzdan, a tekst je tendenciozan”.

U komentaru u Večernjem stajala je i tvrdnja da, kad ih je Ivo Josipović angažirao, nisu uopće prošli sigurnosnu provjeru! S obzirom na to da je Josipović imenovao Jovića za glavnog analitičara još u nastupu, u veljači 2010., činjenica je, dakle, da je Jović odabran i imenovan bez sigurnosne provjere te da je ona napravljena tek pet mjeseci kasnije.

U UREDU
Nakon razvoda od Doris Pinčić glazbenik Boris Rogoznica ima novi posao
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • misho32:

    Prošao je taj provjere engleske obavještajne službe kao i Josipović i ostali koji su na vlasti. Pa tko od tih voli Hrvatsku i tko je od njih želio hrvatsku državu . Pa jer je to normalno da je jedna Vesna ... prikaži još! Pusić ministrica vanjskih poslova , a svima su poznati njeni stavovi o hrvatskoj agresiji na Bosnu i njeno djwelovanje protiv hrvatskih intersa . Ovaj Jović je instaliran engleski agent , koji i ne skriva svoje neprijateljsko djelovanje protiv hrvatske države . Nitko od ovih na vlasti , osim onoga kotormanovića , nije bio dobrovoljac u ratu . koje neprekidno progone

  • MKGRA:

    Sve sinovi bivših savjetnika sto je to prenosivo nasljeđe Sramota sve ih treba potjerati A pogotovo tog bahatog jovica

  • Deleted user:

    Dejan Jović u vrijeme predsjednika Tuđmana ne bi mogao ući na Pantovčak niti kao posjetitelj.