Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica Tigrova

Danas su suočeni s nepravdom koja se događa suborcima iz Bosanske Posavine

Tigrovi
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
05.11.2016.
u 22:00

Na obilježavanju 26. godišnjice osnutka Prve gardijske brigade HV-a izražena je jasna potpora uhićenima u Orašju

Pred stotinama okupljenih Tigrova, među kojima su bili i ministar branitelja Tomo Medved te izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Ante Deur, jučer je u zagrebačkoj vojarni Croatia obilježena 26. godišnjica osnutka Prve gardijske brigade HV-a.

Prisjetili su se slavnog ratnog puta koji ih je vodio od Iloka do Prevlake, ali i 376 pripadnika koji su izgubili život tijekom ratnih djelovanja, kao i šestorice suboraca koji se još uvijek vode nestalima. Ilija Vučemilović Šimunović, predsjednik udruge veterana Tigrova, u svom se govoru osvrnuo i na aktualne događaje koji tresu braniteljsku populaciju.

– Poratno vrijeme nije ispunilo sva naša očekivanja, nije ovo na žalost domovina kakvu smo svi sanjali, a ovih dana ponovno smo suočeni s nepravdom koja se događa našim suborcima s prostora Bosanske Posavine koji su se uspjeli u nemogućim uvjetima obraniti i opstati na svojim ognjištima.

Želim im izraziti jasnu potporu, a od institucija tražimo jasne i konkretne mjere u zaštiti interesa hrvatske države i hrvatskog naroda, a poglavito hrvatskih branitelja koji ni dvadeset godina nakon pobjede u nametnutom nam ratu nemaju sigurnost i mir – kazao je Ilija Vučemilović Šimunović.

>> Tigrovi: Uhićenja u Orašju svojevrsno etničko čišćenje Hrvata iz BiH

Komentara 4

Avatar zong
zong
10:08 06.11.2016.

Nemoš vjerovati da se svi zgražaju nad optižnicama i uhićenjima a nitko se nije zapitao šta se to događalo po Orašju u ratu. Nikoga nije briga za zločine... nevjerovatno!

Avatar Medo
Medo
07:45 06.11.2016.

Tomo, diži šator!

DH
dalibor.hren
12:01 06.11.2016.

Mislim da se približava vrijeme akcije oslobađanja! Treba se organizirati i "kresnuti" pa nek vide s kim imaju posla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije