Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Culej u Saboru otvorio izložbu 'Borovo selo - zločin bez kazne'

Ovo je moja treća izložba o masakru 12 hrvatskih redarstvenika koji su na najbestijalniji način ubijeni na svom tlu od četničko-terorističkih snaga koje su imale jednu jedinu zadaću – stvaranje Velike Srbije – rekao je Culej.
26. travnja 2019. u 12:55 23 komentara 981 prikaza
Stevo Culej - izložba u Saboru o zločinima u Borovu Selu
Foto: Tea Romić
Pogledajte galeriju 1/4

HDZ-ov Stevo Culej treću je godinu za redom u Hrvatskom saboru otvorio izložbu pod nazivom „Borovo selo - zločin bez kazne“ u sjećanje na ubojstvo 12 redarstvenika i ranjavanje 22 pripadnika hrvatske policije 2. svibnja 1991. godine.

Stevo Culej STEVO CULEJ 'Hrvatske branitelje ispituju zbog obrane domovine, a one koji su rukovodili klaonicama ne'

Skandalozno je da za to sudski nisu ni utvrđeni niti procesuirani nalogodavci, organizatori i logističari tog ratnog zločina u Borovu Selu, poručio je Culej na otvorenju izložbe kojem su nazočili izaslanici predsjednika Vlade i Sabora, te ministra branitelja, kao i predstavnici članova obitelji ubijenih te braniteljskih udruga.

- Ovo je moja treća izložba o masakru 12 hrvatskih redarstvenika koji su na najbestijalniji način ubijeni na svom tlu, u svojoj Domovini od četničko-terorističkih snaga koje su imale jednu jedinu zadaću – stvaranje Velike Srbije na prostoru naše Domovine – rekao je Culej.

Stevo Culej - izložba u Saboru o zločinima u Borovu Selu | Autor : Tea Romić Foto: Tea Romić

Mnogi i danas traže članove svoje obitelji izgubljene u Domovinskom ratu, podsjeća, i većina njih i dalje čeka pravdu za svoje najdraže.

- Ali pravda koja nije srazmjera količini i broju zločina onima s druge strane, navodi me na pitanje jesmo li pobijedili – prigovorio je Culej.

Stevo Culej BURNO U SABORU Culej: Svaki Hrvat uz granicu sa Srbijom trebao bi imati oružje pri ruci

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner zahvalio je Culeju što kontinuiranim i vjernim djelovanjem podsjeća na ovaj stravični zločin te novim generacijama pomaže da shvate njegovu veličinu.

- Prošlost ne smijemo nikada zaboraviti, no ona nas ne smije spriječiti u našem rastu. Cijena za slobodnu Hrvatsku bila je ogromna i zato trebamo uložiti svu mudrost i znanje za bolju sutrašnjicu naše i njihove djece. Svaki zločin trebao bi biti kažnjen, ali nažalost znamo da nije tako – rekao je Reiner na otvorenju izložbe.

Stevo Culej - izložba u Saboru o zločinima u Borovu Selu | Autor : Tea Romić Foto: Tea Romić

Izložba se sastoji od fotografija poginulih, dokumenata i popisa imena počinitelja zločina, kao i skulpture koje prikazuju zločine u Borovu Selu. Culej je zahvalio Josipu Ivanu, Ivanu Ivanu te Gordani Čop na skulpturama i postavu, kao i Udruzi specijalne policije Krpelj iz Vinkovaca te Dokumentacijsko informacijskom središtu Zagreb na izdavanju kataloga izložbe koja će u Hrvatskom saboru biti otvorena do 10. svibnja.

Video:Domovinski rat - Video specijal Heroj Vukovara Blago Zadro

U Zadru otvoren talijanski supermarket Eurospin
Eurospin
Lanac od kojeg strahuje konkurencija otvorio prvu poslovnicu u Hrvatskoj: Kupci odmah nahrupili
Pripazite se, s toplim vremenom stižu i ljetne prehlade!
 • okolo:

  da se ne zaboravi... sramota je da nitko nije odgovarao za počinjeni zločin...bit ce da represivni aparat ima neke prioritete..prepiske elektronske pošte između supružnika i slična zlodjela..pa ne stigne

 • Avatar DveriBG
  DveriBG:

  Ovo se ne svidja komsijama, bravo Culej!

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Most spasio represivni aparat, sve usporio!