Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROBAROMETAR

Predsjednici najveća potpora nakon dvije godine, evo tko je najpopularniji među strankama

Kolinda Grabar-Kitarović na svečanosti obilježavanja 24. obljetnice Počasno-zaštitne bojne
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
24.02.2018.
u 20:11

Grabar-Kitarović podupire 88 posto HDZ-ovih birača, 56 posto Mosta, 40 posto birača Živog zida te 37 posto birača SDP-a

Rad predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović podupire 56,6 posto građana što je najveća potpora njezinom radu u posljednje dvije godine, prema podacima Crobarometra, javlja Dnevnik.hr

Predsjedničin rad ne podupire 36,6 posto ispitanika, dok se 6,7 posto njih izjasnilo s 'ne znam'. Grabar-Kitarović podupire 88 posto HDZ-ovih birača, 56 posto Mosta, 40 posto birača Živog zida te 37 posto birača SDP-a. Pozitivan dojam o predsjednici u veljači ima 65 posto ispitanika, a negativan 30 posto, što je najbolji rezultat u godinu dana. 

Premijer Andrej Plenković stvara negativan dojam kod 49 posto ispitanika, dok pozitivan dojam o njemu ima 44 posto ispitanika. 

Kod ostalih političara, čelnika oporbe, najbolje kod birača stoji Ivan Vilibor Sinčić o kojemu trenutačno pozitivan dojam ima 56 posto ispitanika, a negativan njih 34 posto. I on već iz mjeseca u mjesec prikuplja sve više birača koji o njemu imaju pozitivan dojam i tako već šesti mjesec zaredom.

Božo Petrov trenutačno može računati na 48 posto birača koji o njemu imaju pozitivan dojam te 42 posto njih koji o njemu misle negativno. Lider oporbe Davor Bernardić ima potporu kod samo 32 posto ispitanika, a o njemu negativan dojam ima 51 posto ispitanika.

Najpopularniji kod vodećih stranaka

Kod HDZ-a trenutačno je najpopularnija Kolinda Grabar-Kitarović s potporom od 93 posto ispitanika, a odmah iz nje je Andrej Plenković s potporom od 91 posto, na trećem je mjestu među HDZ-ovcima Milan Bandić o kojemu pozitivan dojam ima 68 posto ispitanika.

SDP-ovim biračima najpopularnija je Anka Mrak Taritaš s potporom od 76 posto. Predsjednik stranke Davor Bernardić na drugom je mjestu s potporom od 70 posto, a na trećem je mjestu Ivan Vilibor Sinčić s potporom od 69 posto.

Kod Živog zida najpopularniji je predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić s potporom od 90 posto, drugi je među članovima te stranke Božo Petrov s potporom od 59 posto, na trećem je mjestu Kolinda Grabar Kitarović koja uživa potporu 51 posto birača Živog zida. Među Mostovim biračima najpopularniji je predsjednik njihove stranke s potporom od 87 posto, odmah iza njega je Predsjednica s potporom od 78 posto birača MOSTA i na trećem je mjestu Ivan Vilibor Sinčić koji uživa povjerenje 60 posto birača Mosta. 

Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na uzorku od 973 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Komentara 84

KO
koraknaprijed
20:32 24.02.2018.

Mnogi su komentirali da će predsjednica izgubiti podršku kad je pozvala Vučica u Hrvatsku,ja sam rekao da koliko god je izgubila još više je dobila.

JO
jomarkic
20:45 24.02.2018.

Mnogi sa tzv. ljevice i desnice su pokušali napraviti razno razne drame zbog dolaska Vučića u Hrvatsku. Javljali su se likovi poput Bulja i još neki s tzv. desnice s ciljem razjedinjavanja HDZ-a i desnice. Glavašević i ostali mrzitelji predsjednicece s ljevice su doljevali benzin u vatru misleći da tzv. desnica živi od mržnje prema Srbima, a zapravo 90% desnice Srbe i Vučić ne šljivi ni 1%. Očajni su bili svi mrzitelji predsjednice Kolinde u tom igrokazu. Alternativa na desnici umjesto Kolinde bi trebao biti tko? Likovi poput Bulja? Ostala Kolindina politička konkurencija na izborima će biti projugoslavenska + neki tzv. desničari poput Bulja koje će financirati ljevičari poput tajkuna mostovog Roglića da Kolindi uzima glasove, ali tzv. konzervativne snage se ne može izmanipulirati. Uglavnom, Tadić i Josipović kada su sastančili, ljubili su se, promovirali bratstvo i jedinstvo odnosno novu jugu, nikakve konkretne probleme nisu rješavali, dok današnji predsjednici Hrvatske i Srbije pokušavaju rješiti konkretne probleme Srba i Hrvata, a ne prodavati ljubav između Srba i Hrvata. Ne trebamo se voljeti, ali trebamo gospodarski surađivati, i to je to.

Avatar southman
southman
20:43 24.02.2018.

Među biračima SDP-u najpopularnija predsjednica druge stranke !? hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije