Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Crna Lola spašena je iz skloništa dok su u njemu ubijali pse

Kako žive Lola i teta knjižničarka koja ju je spasila saznat ćete na promociji slikovnice u Udruzi Indigo u subotu u 11 sati
20. rujna 2019. u 15:04 1 komentara 294 prikaza
Foto: Privatni album

Slikovnica "Lola, crni pas" Dragane Čubrilo bit će predstavljena sutra u 11 sati u Udruzi za dobrobit i zaštitu životinja Indigo, Radnička 9, Rakitje.

A tko je Lola objašnjavaju Indigovci:

–  Jednog divnog dana u sisački šinteraj, zapamćen po okončavanju života pasa lutalica, došle su dvije sestre. Ni po čemu posebne, crne, terijeraste i u strahu. Velikih raširenih očiju dočekale su nas par volonterki koje smo svakodnevno brinule o malcima. Za tako velike oči našle smo posebna imena - Leeloo i Lola. Živjele su sklupčane uz žicu svog boksa, gurajući van šapice i njuškice, nadajući se da će otići odande. Nije prošlo dugo i Loli se posrećilo, uzela sam je k sebi jer sam za nju napokon pronašla mjesta. Sljedeći dan Leeloo više nije bilo, otišla je zauvijek. Od toga dana Lolu zovem Lolo, kao vječni podsjetnik da je njen spašeni život iziskivao žrtvu njene sestre. Došla je nakon dugo vremena jedna teta knjižničarka. Ogromna tuga slamala joj je srce, ostala je bez svog Arona i koliko god vremena prošlo, nije bivalo lakše. Upoznale su se tako njih dvije, toliko divne i svoje. I Lolo je otišla iz mog krila u drugo, privremeno. Je li joj se osmjehnula sreća? Ili još luta od krila do krila tražeći svoj mir? Dođite k nama Indigovcima, teta knjižničarka doći će ispričati svoju priču – kažu u svom pozivu.

A dođete li na promociju, čut ćete i Lolu, umjesto nje govorit će Monika Berberović.

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?