Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postao prijetnja

Čovjek koji je točno pogodio sve američke izbore od 1984. sada predviđa da će Trump biti opozvan

Američki predsjednik Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
22.04.2017.
u 18:01

Republikanci preferiraju predvidivog, konzervativnog potpredsjednika Mikea Pencea

Profesor povijesti s američkog Sveučilišta u Washingtonu Allan Lichtman točno je predvidio rezultate svih američkih izbora još od 1984. godine, pa tako i pobjedu Donalda Trumpa na izborima za američkog predsjednika. 

Sada predviđa Trumpovu propast u svojoj novoj knjizi "The Case for Impeachment". Lichtman kaže kako će Republikanci odabrati Mikea Pencea kojeg znaju i vjeruju mu. Smatra, naime da Trump prijeti institucijama i tradicijama Amerike dodajući kako je "jasno zašto bi republikanski Kongres mogao odbaciti predsjednika svoje stranke" i vratiti Pencea.

Optužbe za izdaju zbog kontaktiranja s Rusijom kao i zlouporaba vlasti naknadno bi mogle dovesti do njegovog opoziva, smatra profesor. Podsjeća i da je državni tužitelj Jeff Sessions prethodno rekao da predsjednik može biti optužen za prekršaje počinjene prije nego što je preuzeo dužnost.

Lichtman kaže kako bi to moglo uključivati i ​​njegova kršenja ljudskih prava, potencijalne povrede embarga na Kubi kao i potencijalnog sukoba interesa u vezi sa njegovim biznisom. Kroz cijelu knjigu Lichtman kritizira Trumpa, podsjećajući na protivljenje američkog predsjednika Pariškom sporazumu. Podsjeća također  i na njegovu zabranu migracije, piše Independent.

> >Ruski mediji: Trump je gori od Kima, za dlaku smo udaljeni od nuklearnog rata

> > Trump: Sjeverna Koreja je problem. Za taj problem ćemo se pobrinuti

Komentara 22

GV
golub Vaso
18:50 22.04.2017.

demokracija je samo farsa za naivne

DU
Deleted user
18:43 22.04.2017.

A nama "neki "tvrdili neki da će kod nas pobijediti Josipovic a u USA Clintonica

LI
liberiano
18:39 22.04.2017.

Sve su to klepetanja novinara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije