Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje

Trump: Sjeverna Koreja je problem. Za taj problem ćemo se pobrinuti

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
13.04.2017.
u 23:47

Neki promatrači drže da bi komunistički režim na 105. rođendan u subotu Kim Il-Sunga, prvog čelnika zemlje, izvesti novi nuklearni pokus

Američki predsjednik Donald Trump je ponovo upozorio danas da će se Sjedinjene Države pozabaviti sjevernokorejskim problemom dok stižu informacije o neposrednoj prijetnji novog raketnog testiranja Pyongyanga.

"Sjeverna Koreja je problem. Za taj problem ćemo se pobrinuti", rekao je Donald Trump nakon izvješća o aktivnosti na položaju sjevernokorejskih nuklearnih testiranja.

Neki promatrači drže da bi komunistički režim na 105. rođendan u subotu Kim Il-Sunga, prvog čelnika zemlje, izvesti novi nuklearni pokus.

 

Predsjednik Trump je ponovio više puta da će upotrijebiti sve opcije, pa i uz rizik vojne eskalacije, da spriječi Pyongyang da dođe do nuklearnih projektila kojima bi mogao dosegnuti Sjedinjene Države. Trump je u subotu najavio slanje nosača zrakoplova Carl Vinson prema korejskom poluotoku, a nekoliko dana kasnije je spominjao "armadu" podmornica.

Na društvenoj mreži Twitter, američki milijarder je izrazio vjeru da će se Kina "dobro pobrinuti za Sjevernu Koreju", a ako Kina u tome ne uspije, tu su Sjedinjene Države i saveznici.

Sjedinjene Države drže da Kina, saveznica Sjeverne Koreje, može uvjeriti svog susjeda da odustane od nuklearnog programa.

>> Trump se oglasio: Al-Assad je ubio nevine muškarce, žene i djecu. Bila je to spora i brutalna smrt

>> Sadam, Milošević, Gadafi: Koga je sve američka vojska gađala raketama Tomahawk?

Ključne riječi

Komentara 6

DE
Demokrates
00:41 14.04.2017.

Amerikanci nemaju više saveznike, samo: sluge, plaćenike i podanike. Nitko više na svijetu ne ide s njima iz uvjerenja; idu ili iz straha ili iz interesa. Stoga Trump kao dobrovoljni davaoc tuđe krvi ne bi se trebao začuditi kada mu je ponestane nakon par sati ratovanja.

DU
Deleted user
01:15 14.04.2017.

Sjeverna Koreja nije nikom problem osim tebi gospodine.

DU
Deleted user
23:57 13.04.2017.

on će se pobrinuti tako što će baciti atomsku...tip je puk'o

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije