Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čovjek koji je prvi pomogao ranjenom policajcu: 'Kolegica je vidjela napadača, ali nitko je nije htio saslušati'

"Došao sam policajcima i kazao da sam svemu svjedočio, htio sam im dati iskaz, ali nisu bili pretjerano zainteresirani u cijeloj toj gužvi. Čak nisu htjeli razgovarati ni s mojom kolegicom koja je počinitelja vidjela naoružanog"
12. listopada 2020. u 11:30 11 komentara 13676 prikaza
Foto: VL

Zagrebački odvjetnik Darko Markušić prvi je u ponedjeljak ujutro ugledao propucanog policajca kako leži pred zgradom Vlade na Markovu trgu. Za Večernji list ispričao je detalje. 

VIDEO: Svjedok pucnjave na Markovu trgu, odvjetnik Darko Markušić

"Ja imam ured u Mletačkoj ulici, odmah do Markova trga. Dok sam išao na posao i nalazio se sa stražnje strane zgrade Vlade, čuo sam buku. Prva pomisao bila mi je da radnici i građevinarci s krovova bacaju cigle u kamion te da saniraju zgrade oštećene u potresu. Međutim, buka nije stajala, shvatio sam da su to rafali, a ja sam se približavao zgradi Vlade. Vidio sam policajca kako leži u bolovima i u krvi. Dao sam mu svoj kaput, ogrnuo ga njime, a još nekoliko ljudi pružilo mu je pomoć, donosilo vodu. U svakom slučaju radili smo što smo mogli sve do trenutka dok slučajno na lice mjesta nije naišlo sanitetsko vozilo i prevezlo ga u bolnicu u Vinogradskoj", ispričao je Markušić dodavši kako se policajac previjao od bolova.

Ravnatelj bolnice M. Zovak: 'Policajac ima prostrjelne rane, stabilno je, nema velikih ozljeda krvnih žila'

Kaže kako nije vidio počinitelja niti mu je poznato je li automatsko oružje donio u nekakvim kolicima, o čemu se jutros pojavila informacija.

"Ne, ja ga nisam vidio, ali vidjela ga je kroz prozor ureda moja kolegica. Vidjela je da je naoružan i odmah me zvala da se sakrijem", kaže odvjetnik koji kaže kako ga policija nije htjela pretjerano slušati.

VIDEO: Pucnjava na Markovu trgu, rekonstrukcija događaja

"Došao sam policajcima i kazao da sam svemu svjedočio, htio sam im dati iskaz, ali nisu bili pretjerano zainteresirani u cijeloj toj gužvi. Nisu htjeli čak ni razgovarati s mojom kolegicom koja je počinitelja vidjela naoružanog. Više sam informacija dao medijima nego policiji", zaključio je Darko Markušić čiji odvjetnički ured ostaje zatvoren sve do kraja očevida budući da pred njim policija provodi istragu i traži čahure

 

 

 

NEZGODA NA SNIMANJU
Anđelka Prpić o traumi s kolegom: 'Krenuo me udariti u trbuh u osmom mjesecu trudnoće'
INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Deseti im je rođendan otkako su svoje vrijeme nesebično počeli ulagati u dobrobit zajednice
 • Sve je uzalud:

  ....opasna Pandorina kutija je otvorena....treba biti oprezan i napraviti sve da ovo ne bude podstreh....

 • Avatar babinjak1984
  babinjak1984:

  Svjedokinja: Beroš je prošao u autu, nije ni zastao! Beroš: Nije bilo naznake da treba pomoć????

 • jadnatikoza:

  Meni se čini da je narodu dosta ovog hrvatistana i da se počinju budit. Očita je poruka ovakvoj lopovskoj vlasti