Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskrs u svom domu

Četvero malih Božića u velikoj kući!

djeca Božić (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/3
14.04.2011.
u 15:23

Tužba sudbina Jakova (15), Mate (13), Ivane (11) i Ivana (9) koji su prije četiri godine ostali bez tate i mame dirnula je mnoge. Skupljeni su novci i sagrađena im je kuća

 

Veselo je jučer bilo u obiteljskoj kući na splitskom Kamenu u koju su uselila djeca Božić. Jakov (15), Mate (13), Ivana (11) i Ivan (9), tri brata i sestrica koji su prije četiri godine u kratkom vremenu ostali bez oba roditelja. 
Tragedija malih Božića koji su prvo ostali bez oca, a nakon nekoliko mjeseci u podstanarskom stanu u kojemu su živjeli umrla im je i majka, dirnula je mnoge.
Zemljište za gradnju njihovog vlastitog doma donirao je Grad Split. Kuća im je izgrađena i opremljena zahvaljujući 1,7 milijuna kuna donacija brojnih tvrtka i građana koji su se uključili u humanitarnu akciju za male Božiće, koju je pokrenuo splitski Centar za socijalnu skrb.
- Stvarno je lijepa, zahvaljujem se svima koji su pomogli da se za nas napravi kuća. Ja i Ivan spavamo zajedno, Ivana ima svoju sobu, Jakov isto - otkrio nam je raspored u novoj kući Mate. Ivana  je također oduševljena.
- Konačno ću imati svoju sobu i ormar za svoej stvari! - rekla nam je. S njima živi njihova teta Luca Damjanović i njezin suprug. Njima je povejerena skrb o nećacima. Vole ih, maze i paze, nastojeći im, koliko god mogu, nadoknaditi roditelsjku ljubav.

Veselo je jučer bilo u obiteljskoj kući na splitskom Kamenu u koju su uselila djeca Božić. Jakov (15), Mate (13), Ivana (11) i Ivan (9), tri brata i sestrica koji su prije četiri godine u kratkom vremenu ostali bez oba roditelja. Tragedija malih Božića koji su prvo ostali bez oca, a nakon nekoliko mjeseci u podstanarskom stanu u kojemu su živjeli umrla im je i majka, dirnula je mnoge.

Zemljište za gradnju njihovog vlastitog doma donirao je Grad Split. Kuća im je izgrađena i opremljena zahvaljujući 1,7 milijuna kuna donacija brojnih tvrtka i građana koji su se uključili u humanitarnu akciju za male Božiće, koju je pokrenuo splitski Centar za socijalnu skrb.

- Stvarno je lijepa, zahvaljujem se svima koji su pomogli da se za nas napravi kuća. Ja i Ivan spavamo zajedno, Ivana ima svoju sobu, Jakov isto - otkrio nam je raspored u novoj kući Mate.

Ivana  je također oduševljena.
- Konačno ću imati svoju sobu i ormar za svoej stvari! - rekla nam je. S njima živi njihova teta Luca Damjanović i njezin suprug. Njima je povejerena skrb o nećacima. Vole ih, maze i paze, nastojeći im, koliko god mogu, nadoknaditi roditeljsku ljubav.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije