Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog azilanata

Četiri zemlje EU traže ponovno uvođenje viza Srbiji

'08.06.2011., Zagreb - Zastava Europske unije. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Patrik Macek/Pixsell
13.10.2012.
u 20:35

Njemački političari, među kojima se osobito ističe bavarski ministar unutrašnjih poslova Joachim Herrmann, posljednjih dana glasno su zahtjevali da se zbog povećanja broja azilanata ponovo uvedu vize za Srbiju i Makedoniju

Njemačka, Belgija, Luksemburg, Švedska i Nizozemska najavljuju da će 25. listopada na sastanku ministara unutrašnjih poslova zemalja EU, pokrenuti proceduru koja bi omogućila da se Srbija, ali i Makedonija, po kratkom postupku može skinuti sa bijele \"schengen liste\" i ponovno uvesti vize, doznaje agencija Tanjug od izvora bliskih diplomatskim krugovima u Bruxellesu.

Njemački političari, među kojima se osobito ističe bavarski ministar unutrašnjih poslova Joachim Herrmann, posljednjih dana glasno su zahtjevali da se zbog povećanja broja azilanata ponovo uvedu vize za ove dvije zemlje. Alexandra Stigmayer, ekspertica za ova pitanja izjavila je Tanjugu kako \"ni jedna zemlja EU, pa ni Njemačka, ne može jednostrano suspendirati bezvizni režim\", ali dodaje kako \"postoji mogućnost usvajanja mehanizma koji je Europska komisija predložila u svibnju 2011. kojim je predviđeno kako se države po hitnom postupku mogu skinuti s bijele \'schengenske liste\' ako se broj zahtjeva za azil naglo poveća\".

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
21:15 13.10.2012.

Super! To treba učiniti i Hrvatska. I to što prije.

OB
-obrisani-
21:34 13.10.2012.

Što se tiče azila neka ne daju i svar je rešena . Dele azile pa posle lupaju glavu od zid

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
21:08 13.10.2012.

mirisi nato da se sprema nova --balkanska unija,ahahhahhah Hrvatska nije spremna -Srbiji ukidaju vize ,ehheheheheh nesto ne stima,....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije