Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I dalje oprez

Capak poslao jasnu poruku građanima koji će roštiljati za Praznik rada

Beroš i Capak u službenom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/5
26.04.2020.
u 19:34

Naši su građani pokazali svijest i odgovornost osim nekih manjih ekscesa. Zahvaljujući građanima smo postigli ovaj uspjeh, kazao je Capak

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstva Krunoslav Capak komentirao je sutrašnje popuštanje mjera te rekao da od građana očekuju da se i dalje drže svih uputa.

"Mi smo kroz protekli period stekli jedan kredit, imamo dobru situaciju, imamo rezerve u zdravstvenom sustavu. To nam daje mogućnost da malo popustimo mjere. Odlučili smo to napraviti vrlo oprezno. Sutra počinje prva faza. Mi očekujemo od građana da će se držat svih mjera koje smo propisali", rekao je Capak za Vijesti.hr.

Video: Krunoslav Capak o popuštanju mjera

"Za sedam dana bi se trebalo vidjeti efekte ovog popuštanja mjera", rekao je. "Naši su građani pokazali svijest i odgovornost osim nekih manjih ekscesa. Zahvaljujući građanima smo postigli ovaj uspjeh", kazao je Capak.

Za nadolazeći Praznik rada, ravnatelj HZJZ-a ima jasnu poruku:

"Roštiljanje je dopušteno, ali treba paziti na distancu. Nije dopušteno okupljanje većeg broja ljudi. Još uvijek vrijedi odredba od pet. Od 11. će to biti 10", kazao je.

Capak je odgovorio na pitanje ima li ikakve poveznice između debljine i COVID-19.

"U zadnjih nekoliko dana se pojavilo nekoliko studija. Tko ima prekomjernu težinu a zaraženi su, rizičniji su bolesnici. I da je kod njih češće potrebno liječenje na respiratoru. Nemamo te podatke, ali planiramo istražiti i to", rekao je Krunoslav Capak. 

Komentara 12

Avatar dr.pedersen
dr.pedersen
19:56 26.04.2020.

Kažu da se prije par dana u Jasenovcu pojavio tifus.

DU
Deleted user
19:43 26.04.2020.

1) Virus je aktivniji nedjeljom i blagdanima, pa trgovine tada ne smiju raditi 2) Vjernici su imuni na virus 3) U staračke domove je ulaz slobodan, ali u kafiće je opasno, pa goste kafića treba zaštititi tako da se lokali zatvore 3) U taksiju virus ne prelazi s osobe na osobu, dok u restoranu treba pregrada od pleksiglasa 4) Virus ne ulazi u trgovine gdje se prodaju prehrambene namjernice, ali ulazi ondje gdje se prodaju primjerice bicikli pa takve dućane treba zatvoriti. 4) Na benzinskoj postaji ‘kava za van’ nije zarazna, dok u kafićima ‘kava za van’ jest zarazna 5) U restoranu je zaraza moguća na manje od 2 metra distance, dok u autobusu nije ni na 20 cm 4) Restoran podliježe nedefiniranim minimalno tehničkim uvjetima i inspektor ga treba zatvoriti, dok crkva podliježe samo nebeskim zakonima, pa božji pastiri ne podliježu pod ovozemaljske zakone 5) Roditelji odlučuju o tome treba li dijete ići u školu ili ne, najčešće to ovisi o tome jesu li roditelji u privatnom ili državnom sektoru 6) Državni službenici ne financiraju se iz poreza koje plaća privatni sektor, za njihove plaće novac pada s neba 7) Političari su imuni na virus, pa saborski kafić radi 8) Hrvatskoj ne treba ugostiteljstvo iako veći dio prihoda države čini turizam, a 90% prihoda turizma čini ugostiteljstvo 9) Svi ministri, članovi vlade i stožera imaju završenu frizersku obrtničku školu ili su oženjeni frizerkama s obzirom da su svi uredno podšišani iako su frizerski saloni zatvoreni

JO
Jocaminken
20:12 26.04.2020.

Nemas ti vise sta branit i savjetovat dali ste da se ide na masaže a tu bi branio roštiljanje odj... u skokovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije